Handbaldames krijgen klop

Sport 75 keer gelezen

Schiedam - Zondagochtend 21 november speelde Dames 1 van Oliveo Handbal in Schiedam tegen Ventura 2. In het veldseizoen werd van hen nipt verloren. De Oliveodames waren er dan ook op gebrand om hier punten mee te nemen. Zonder de basisspeelster Sophie de Jong wist het team dat dit pittig zou worden.

Ventura ging gelijk fel van start en wist regelmatig het doel te treffen. In het begin van de eerste helft kwamen alleen Monique van Winden en Demi van Doorn tot scoren. Sanne van der Ende wist deze wedstrijd al haar drie strafworpen te benutten. Het mocht niet baten. Al snel keek Oliveo tegen een behoorlijke achterstand aan, ondanks goed keeperswerk van Lisa Loomans die haar rentree maakte na een blessure. Zij keepte een kwartier. Met een ruststand van 14-6 waren er nog mogelijkheden. Oliveo moest meer lef en durf uitstralen en sneller en feller reageren. Het jonge scheidsrechterskoppel floot twijfelend en tegenstrijdig wat bij beide partijen voor verwarring zorgde.

De tweede helft keepte Danique van Lokven een goede partij, maar Ventura zag kans om verder uit te lopen. De Schiedamse ploeg ging voluit en Oliveo had hier geen antwoord op, omdat de verdediging het liet liggen. Ondanks vier doelpunten op rij van Shanna Nemethy, lukte het Oliveo niet om het verschil kleiner te maken.

Met een teleurstellende uitslag van 27- 13 moet Oliveo hier snel lering uit trekken en kijken naar de komende week waarin nog drie wedstrijden op het programma staan. Woensdagavond 24 november speelt Oliveo bij Odis in De Lier om 20.00 uur een competitiewedstrijd. Donderdag 25 november speelt het team van coach Henny van Bemmelen de eerste ronde om de Jan Alma Cup. Deze bekerwedstrijd is tegen hetzelfde Ventura en begint om 20.00 uur in de ballonhal. Zaterdagavond speelt Dames 1 om 19.00 uur thuis tegen Helius 1. Welp van de Week is Britt van der Arend. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbaldames in de Telstar van vandaag.