Handbalheren pakken de eerste punten

Sport 222 keer gelezen

Vleuten - De heren van Oliveo Handbal hebben zondag 7 november de eerste punten van dit seizoen te pakken. In Vleuten versloeg Oliveo Leidsche Rijn met 25-28, nadat de ploeg uit Pijnacker bij rust leidde met 14-15.

Na een aarzelend begin voor Oliveo met de lang geblesseerde Steven van der Werff in de gelederen, pakte de ploeg bij een stand van 3-3 het initiatief vanuit de 5:1-verdediging. Leidsche Rijn speelde zeer statisch en was erg afhankelijk van het spel van hun nummer 11. Met initiatiefrijk verdedigen probeerde Oliveo druk te zetten op de aanvallers van de thuisploeg. Dat dit hen uitstekend af ging, bleek wel uit de tussenstand van 5-10 halverwege de eerste helft. Het lukte Oliveo niet om verder uit te lopen. Vooral in de verdediging had de ploeg uit Pijnacker het moeilijk met het spel aan de cirkel; het zag geen kans om het aanspelen van de cirkelspeler te voorkomen. Nadat topscorer Dennis van Bemmelen bij een stand van 10-13 geblesseerd naar de kant moest, raakte Oliveo het spoor even bijster. Gelukkig bracht het rustsignaal uitkomst.

De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld als de eerste helft. Aan de hand van Danny Ruigrok en Roel de Jong pakte Oliveo de zaak zowel verdedigend als aanvallend goed aan. Het team zag kans om het gevaar van de aanval van Leidsche Rijn aan banden te leggen en zelf te blijven scoren. Ook het hoge tempo van de bezoekers was de thuisploeg teveel. Bij 17-22 leek de eerste overwinning in de maak. Nadat de voorsprong geslonken was tot 21-23, werd Dennis van Bemmelen weer in het veld gebracht, waardoor aanvallend meer dreiging gemaakt kon worden. Samen met de uitstekend spelende Samuel Luscuere, zorgde hij ervoor dat er weer een veilige marge van vijf treffers op het bord kwam (21-26). Hoewel Oliveo het in de slotfase nog lastig kreeg, bleef het aan de goede kant van de score. Zodoende was de eerste verdiende overwinning in de regioklasse binnen voor de ploeg van coach André de Waal. Helemaal feestelijk, omdat de coach vrijdags ervoor Abraham had ontmoet.

Zaterdagavond 13 november speelt Heren 1 om 20.15 uur thuis tegen Ventura 2. Welp van de Week is Johna Kempers. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.