Koekje van eigen deeg voor handbaldames

Sport 330 keer gelezen

Pijnacker - De dames van Oliveo Handbal speelden zaterdagavond 30 oktober hun eerste zaalwedstrijd thuis tegen de buren uit Berkel. Beide teams waren gebrand op een goed resultaat. Het werd uiteindelijk een bizarre derby. De ballonhal van Oliveo zat vol met publiek dat een fantastische wedstrijd kreeg voorgeschoteld van twee ploegen die lieten zien dat offensief handballen erg leuk kan zijn.

Oliveo ging voortvarend van start met doelpunten van Rianne van der Helm, Shanna Nemethy en Ingrid Bruinen. TOGB wist na vijf minuten pas een eerste treffer te maken; door een sterke verdediging kwam het vrijwel niet aan scoren toe. Door een goed keepende Danique van Lokven en vele onderscheppingen wisten Esther Hogervorst, Sophie de Jong, Ingrid en Rianne de voorsprong te vergroten tot 8-1. Na tien minuten scoorde TOGB het tweede doelpunt. Sophie benutte haar strafworpen en ook Demi van Doorn scoorde haar puntje.

Lisette Ruigrok scoorde een fraai doelpunt, langs de cirkel gelopen en mooi getimed aangespeeld door Sophie. Het was een genot om naar te kijken. Sanne van der Ende scoorde vanuit de hoek. Shanna en Sophie lieten geen mogelijkheid onbenut. TOGB kwam wel wat dichterbij. De eerste helft was een voorbeeld van hoe leuk handbal kan zijn met veel goede combinaties, snel spel en een bijna constante druk op de dames van TOGB die geen vat konden krijgen op het spel van Oliveo. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en de gedrevenheid sprak boekdelen. Zo kreeg TOGB de eerste helft een handballes hoe offensief handbal gespeeld dient te worden.

Met de ruststand van 19-9 dacht iedereen in de hal dat het een gespeelde wedstrijd was. Coach Henny van Bemmelen was vol lof en had - zeker het eerste kwartier - genoten op de bank.

Maar met de rust gaf collegacoach Kees Toonen de dames uit Berkel een dusdanige uitleg dat er meer zoals het spelletje van de Pijnackerse buren gespeeld diende te worden. En die uitleg werkte. TOGB gaf binnen het kwartier Oliveo hun eigen handballes terug en werkte de gehele achterstand van tien doelpunten weg. Ze kwamen zelfs op voorsprong. Sophie, Shanna en Lisette konden nog wel tot scoren komen, maar Oliveo had duidelijk geen antwoord op de omslag qua spel van de tegenstander. Het moest alles uit de kast halen om toch nog mee te kunnen, want de concentratie was deze dertig minuten niet meer goed aanwezig.

Voor het publiek was dit een hele spannende wedstrijd. De eerste helft was Oliveo duidelijk de sterkere partij en de tweede helft TOGB. Het werd ten slotte een gelijkspel van 27-27, zodat de punten verdeeld werden. Voor Oliveo was dit eigenlijk een teleurstelling. Maar met de wetenschap dat er beter begonnen is dan op het veld, werd het schamele punt toch graag in ontvangst genomen.

Scorers: Sophie 8, Shanna 7, Lisette 4, Rianne 3, Ingrid 2, Sanne 1, Esther 1, Demi 1. Zondag 7 november speelt Dames 1 om 12.00 uur tegen en bij Hercules. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.