Logo telstar-online.nl

Diplomarijden bij het Blauw Gele Vendel

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Vorige en afgelopen weekend waren er bij het Blauw Gele Vendel weer diplomawedstrijden voor ponyruiters. Er verschenen maar liefst 58 combinaties aan de start, variërend van het absolute begin (bixies) tot de al wat meer gevorderden (klasse L2c). En succesvol, want veel deelnemers verdienden een felbegeerd diploma en kunnen nu de komende maanden verder oefenen voor een vervolgklasse.

Diplomawedstrijden worden twee keer per jaar georganiseerd. Deelnemers zijn kinderen die in de reguliere managelessen rijden en nu met hun favoriete managepony kunnen aantonen welk niveau ze hebben. Voor de beginners zijn er de zogenaamde bixie proefjes. Hier dienen de ruiters met de pony een van te voren geoefend parcours (een proef) te rijden. Ze mogen hierbij nog geholpen worden door ouder of instructeur. Daarna volgen opvolgend een A, B, C en D diploma waarbij de te rijden proef steeds moeilijker wordt. In de lessen wordt hier op geoefend en zodoende kunnen de kinderen een steeds hoger niveau halen. Na het D diploma kan doorgegaan worden naar officiële wedstrijdklassen in zowel de dressuur- als springdiscipline. “Er is geen mooiere manier dan met de sport en omgang met de dieren in aanraking te komen”, aldus een van de organisatoren.

De wedstrijden van het vorige en afgelopen weekend waren druk bezocht. Veel ruiters brachten familie en kennissen mee naar de manege en daar was het ondanks het slechte weer gezellig druk. De juryleden waren verder onder de indruk van de getoonde kwaliteit van de proeven. “We hebben mooie proeven gezien hier in Pijnacker. Goed verzorgde pony’s, en te zien is dat de instructie op een hoog niveau gebeurt.” aldus een van deze juryleden. “Laten we hopen dat veel van deze leden straks doorstromen naar een eigen pony of paard!”, vervolgt zij. Een mooie opsteker voor deelnemers, maar zeker ook de natuurlijk aanwezige instructie!

Topscores werden behaald door de ruiters op de rug van managepony Kristel. O.a. Shannon, Evie, Jitske en Diana vielen met haar in de prijzen. Ook Obelix won wel drie keer, samen met Imke, Inge en Daphne en pony King evenaarde dit aantal met Eline, Talitha en Swenja. Voor alle uitslagen kijk op www.blauwgelevendel.nl.

Ook zin om kennis te maken met ponyrijden? Door een aangepast lesrooster zijn nog een paar plekjes beschikbaar gekomen voor de winter! Zorg dus dat je er snel bij bent! Meer informatie op onze website en kom anders gezellig langs op de manege aan de Monnikenweg.

Meer berichten