Logo telstar-online.nl

Mooie partijen bij bandstoottoernooi

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Op de tweede avond van het bandstoottoernooi van biljartvereniging “Pijnacker 59” speelde Bert van der Quast de kortste partij van de avond en tegelijk maakte hij de hoogste serie van de avond.

Mark Tuit stond tegen Bert van der Quast na drie beurten twee caramboles voor, maar in de zevende beurt legde Bert een mooie serie van acht op ‘het groene laken’ en toen was de beer bij Bertus los, want hij maakte er nog eens zeven en stond toen na tien beurten op 22. De overwinning kon hem niet meer ontgaan.

Peet van Adrichem nam in de eerste vier beurten een voorsprong op Niek Wubben maar dat was na een serie van zes caramboles van Niek gauw over, want de Nootdorpse kampioen van ADO nam het initiatief en pakte al in de negentiende beurt de winst.

Koos Nootenboom begon tegen Kees Dille met negen poedels heel slecht en dat was niet inspirerend voor Kees. Na de tiende beurt begon het voor beide beter te gaan maar de voorsprong die Kees in de eerste beurten opbouwde gaf hij niet meer uit handen en won met regelmatig spel in dertig beurten.

Frans van Bragt en Fred Koningen begonnen heel voorzichtig aan hun partij maar na achttien beurten kreeg Frans grip op het spel en in dertien beurten maakte hij nu zijn laatste van 31 caramboles. Dit tempo kon Fred niet bijhouden en hij kwam er acht tekort.

Sinjorgo en Jungschlager wonnen ook hun partij binnen dertig beurten tegen respectievelijk Leo van Leeuwen en Kees van Dijk. Theo van Veldhuizen won in 39 beurten van Aad van den Berg en Henri Rodenburg moest na 37 beurten Jan Verdel de hand schudden.

Gerard Bitter kwam te laat - op kousenvoeten - binnen geslopen. Maar zijn tegenstander, Leen van Buijtene, zag het wachten niet beloond want Gerard ging fanatiek van start en was na dertien beurten nog maar drie caramboles van de finish verwijderd. Vervolgens volgden zes poedels, maar na de twintigste beurt proefde Bitter het zoet van de overwinning.

Theo van de Hoogenband had de eer om de langste partij van de avond tegen Leo van Lochem in 46 beurten in winst om te zetten. De winnaars gaan direct door naar het hoofdtoernooi maar de verliezers komen ook nog een keer aan de beurt.

De uitslagen: Th. Van de Hoogenband - L. van Lochem 2-0; Th. van Veldhuizen - A. van den Berg 2-0; K. van Dijk - M. Jungschlager 0-2; H. Rodenburg - J. Verdel 0-2; M. Tuit - B. van der Quast 0-2; N. Wubben - P. van Adrichem 2-0; Fr. van Bragt – Fr. Koningen 2-0; K. Dille - K. Nootenboom 2-0; J. Sinjorgo - L. van Leeuwen; G. Bitter - L. van Buijtene 2-0.

Derde avond

Op de derde speelavond van het Pijnackers bandstoottoernooi was er volop spanning. De partij tussen Bert Hek en Frans Haket was een hoogtepunt. Bert begon in de derde beurt met een serie van negen maar daarna nam Frans met een mooie serie van veertien een voorsprong van tien caramboles en toch was het Bert die in de 21ste beurt als eerste uit was. Maar Frans had de nastoot en maakte met een serie van vijf remise, dus overspelen. In de barragepartij kon Frans geen serie maken en omdat dit bij Bert wel lukte pakte hij toch de winst.

Ronald Waasdorp liet in zijn partij tegen Wim van der Smit de winst in de laatste beurten liggen, want toen Ronald drie poedels op rij maakte, ging Wim uit en in de nastoot kwam Ronald er één tekort om een barrage af te dwingen.

Leo de Vreede(Pijnacker ’59) en Maarten de Hoog kwamen tegen respectievelijk Arie Hoogenboezem en Wim van der Vliet twee caramboles tekort in hun partij. Gerard van Rijn won mede door de vele poedels van tegenstander Aad van der Burg in 29 beurten met zeven caramboles als hoogste serie.

Jan Roseleur, de huidige kampioen, gaf Luuk Hendriks geen enkele kans en won gemakkelijk in 26 beurten. Piet Gertz startte sterk tegen Bart de la Mar en stond na vijftien beurten al tien caramboles voor. Toen volgden zeven poedels. Bart kwam wat dichterbij maar Piet herstelde zich en liet in 29 beurten Bart ver achter zich.

Precies dertig beurten had Ben Smit nodig om Judith van Duivenvoorde te verslaan. Judith nam eerst een voorsprong maar toen Ben op stoom was denderde hij voorbij voor de overwinning. Wim Valke won de laatste partij van de eerste ronde van Leo de Vreede(Oliveo) in 33 beurten.Alle winnaars gaan door naar het hoofdtoernooi en de verliezers krijgen nog een kans.

De uitslagen van de derde avond: L. Hendriks-J. Roseleur 0-2; P. Gertz - B.de la Mar 2-0;J. v. Duivenvoorde-B. Smit 0-2; W. v.d. Smit-R. Waasdorp 2-0; M. de Hoog-W. v.d. Vliet 0-2; L. de Vreede(Pijnacker `59)-A. Hoogenboezem 0-2; G. v. Rijn-A. v.d. Burg 2-0; W. Valke-L. de Vreede(Oliveo)2-0; B.Hek-F.Haket 1-1 na barrage B. Hek winnaar.

Donderdag begint de verliezersronde om 19.30 uur in Partycentrum Tout le Monde en is iedere biljartliefhebber van harte welkom.

Meer berichten