Handbaldames knokken terug

Sport 383 keer gelezen

Den Haag - Na een succesvolle oefenwedstrijd tegen Verburch 2 op donderdagavond 30 september stond zondagmiddag 3 oktober Hermes 1 op het veldprogramma van Dames 1 van Oliveo Handbal. Niet iedereen had leuke herinneringen aan de vorige wedstrijd bij Hermes; Rianne van der Helm was toen nogal gehavend uit de strijd gekomen.

De eerste tien minuten ging het duel gelijk op. Pas na vier minuten was er een eerste Pijnackerse doelpoging van Lisette Ruigrok. Hermes opende de score met een strafworp. Deze werd gevolgd door een onderschepping waaruit ook gescoord werd. Sophie de Jong benutte een strafworp en na een doelpunt van Lisette vanuit de hoek was het 2-2. Hermes wist de Oliveodames steeds uit balans te krijgen door hen bij het snelle uitkomen vast te zetten. Het tempo lag eruit en met de 6-0-verdediging was er moeilijk door te komen. Hermes liep uit naar de voorsprong van 5-2. Helaas misten Sophie en Ester Reeuwijk hun strafworp. Sophie scoorde van afstand en bracht de stand op 7-4.

Oliveo had weer moeite met deze fysieke tegenstander, maar kroop langzaam terug door doelpunten van Sanne van der Ende vanuit de hoek, van Tara van der Kleij op aangeven van Sophie en van Ingrid Bruinen. Een lange bal van Sophie op Ingrid belandde helaas naast het doel en Sophie miste een strafworp. Bij rust stond er 8-7 op het scorebord.

Na een pittig gesprek van coach Henny van Bemmelen stond Oliveo de tweede helft weer scherp. Lisette scoorde de gelijkmaker.

Koploper op bezoek

Zondagmiddag 10 oktober komt koploper Vires & Celeritas uit Gouda op bezoek. De wedstrijd begint om 13.20 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. Dames 1 knokt zich langzaam omhoog; op dit moment neemt Oliveo de middenspositie in van de tweede klasse. Meer over de Oliveodames in de Telstar van Woensdag.