Logo telstar-online.nl
De uitverkoren handballertjes lopen op met Montenegro.
De uitverkoren handballertjes lopen op met Montenegro.

Handbaljeugd schittert bij Oranje

  •   keer gelezen   Sport

Rotterdam - Ze hadden er al weken naar uitgekeken, maar zondag 26 september was het dan eindelijk zover; jeugdspelers van Oliveo Handbal mochten bij het Holland Handbal Toernooi in Rotterdam met een team mee oplopen. Al giechelend werden ze steeds zenuwachtiger, zeker toen verteld werd dat ze op de televisie zouden komen.

Daar stonden ze dan in de schijnwerpers voor de dames van Montenegro tijdens het voorstellen en het zingen van de volksliederen: Kim Kegge, Sem van Driel, Britt van der Arend, Bibi Brand, Roos en Lisa Meijndert, Lisa van Leeuwen, Indy van Winden, Bente Eeken, Perry en Julie van Rijn, Britt de Kroon, Céline Lorist en Kelly van Velzen. Ze waren diep onder de indruk, mede door de geweldige sfeer in het Rotterdamse Topsportcentrum.

Na de ceremonie mochten de oploopkinderen de wedstrijd bekijken vanaf de tribune in de goed gevulde hal. Het publiek genoot van een spannende wedstrijd. Na de eerdere overwinningen op IJsland en Brazilië moest Nederland zondag tegen Montenegro vol aan de bak. Behalve de toernooiwinst stond ook het prestige op het spel. Montenegro is een sterke, geroutineerde tegenstander die zich net als Oranje en IJsland heeft geplaatst voor het EK in Noorwegen en Denemarken in december 2010. Nederland liep snel uit naar een voorsprong. Na de ruststand van 14-9 ging het Nederlandse team in de tweede helft gewoon verder met hun aanvallende spel en dit bracht de eindstand op 29-24. Na afloop overhandigde NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis de winnaarsbokaal aan aanvoerster Diane Lamein.

Handbaltalent

Danick Snelder die nu bij Hellas speelt, maar haar roots heeft bij Oliveo, werd verkozen tot 'Cirkelspeelster van het Jaar'. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.

Meer berichten