Logo telstar-online.nl
Verdediging eerder in actie in Noord-Holland
Verdediging eerder in actie in Noord-Holland

Handbalheren maken zich op voor de regio

  •   keer gelezen   Sport

Emmen - De heren van handbalvereniging Oliveo deden 11 en 12 september mee aan het SVBO-zaaltoernooi in Drenthe dat geheel in het teken stond van de voorbereiding voor de naderende zaalcompetitie waar Oliveo zijn debuut gaat maken in de regionale klasse.

Er moest flink ge?mproviseerd worden door coach Andr? de Waal, omdat er nogal wat vaste krachten ontbraken in de selectie door werkverplichtingen en de competitiewedstrijden van HA1 en Heren 2. Desondanks hield de ploeg goed stand tegen ploegen die weliswaar in andere regio?s spelen, maar wel in vergelijkbare competities. Tegen het organiserende SVBO behaalde Oliveo een 12-12 gelijkspel, terwijl tegen UDI uit Arnhem een nipte 12-10 nederlaag werd geleden.

Op hoofdklasser CAD2M/Gazellen boekte Oliveo een prima 13-18 overwinning, waarna het toernooi met een onnodige 16-13 nederlaag werd afgesloten tegen Hurry Up. Tijdens het toernooi werd vooral veel aandacht besteed aan de verdedigingsvormen die het team wil spelen en in mindere mate aan het aanvalsspel. Het team kijkt tevreden terug op de oefenserie in het hoge Noorden.

Schiedam - De herenselectie speelde zaterdagavond 18 september nog een oefenwedstrijd in de Groenoordhal tegen DWS, een tegenstander die het komende seizoen wil meestrijden voor het kampioenschap in de regionale klasse. Oliveo speelde een prima wedstrijd, die slechts het eerste kwartier werd gedomineerd door de Schiedammers. Voor informatie over Oliveo Handbal: www.oliveohandbal.nl

Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag

Meer berichten