Avanti Kampioen!

Sport 263 keer gelezen

Pijnacker ? Door een 18-10 overwinning op ONDO is Avanti kampioen geworden in de eerste klasse en de ploeg uit Pijnacker promoveert daardoor naar de Overgangsklasse. Na een 8-6 voorsprong bij rust, liet Avanti in de tweede helft zien wie de beste ploeg in deze klasse was.

De spelers en speelsters waren helemaal niet rouwig dat het twee weken geleden in Barendrecht niet gelukt was om kampioen te worden. Nu kon voor het eigen thuispubliek en met, de van een schorsing teruggekeerde, David Post het feest uitgebreid gevierd worden.

Er werd deze middag afscheid genomen van Fenna Teunissen, Steven Mijnsbergen en Mariska Zuidervaart. Fenna Teunissen gaat korfballen bij het hoger spelende Eibernest/Vrolijk uit Den Haag en Steven Mijnsbergen gaat na drie jaar trainerschap bij Avanti weer op het allerhoogste niveau coachen. Korfballeague vereniging KVS uit Scheveningen heeft deze toptrainer voor komend seizoen gecontracteerd. De 38-jarige Mariska Zuidvaart heeft besloten om komend seizoen lager te gaan spelen bij Avanti. Avanti heeft veel te danken aan deze supersnelle aanvalster en Mariska kreeg dan ook een terechte applauswissel in deze bijzondere kampioenswedstrijd.

De doelpunten in de kampioenswedstrijd kwamen op naam van:

D? Post (5), Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2), Judith Molijn, David Post, Iris Westhoven en Colin van der Zanden.

In de Telstar van deze week meer nieuws over deze kampioenswedstrijd.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant