Toch promotie voor DSVP!

Sport 52 keer gelezen

Pijnacker - In een beslissende finale op het terrein van hoofdklasser Heerjansdam is DSVP, door met 0-1 van Spirit te winnen, er uiteindelijk t?ch in geslaagd om promotie naar de tweede klasse te bereiken. Over de gehele wegstrijd genomen was Spirit de betere ploeg, maar de mannen uit Ouderkerk aan de IJssel zagen geen kans om de kansen die ze kregen ook te verzilveren.

In de tweede helft kwam DSVP beter in de wedstrijd, maar ook toen waren de kansen voor Spirit. DSVP wist zich kansen te scheppen in snel uitgevoerde counters en was ??k enkele malen dicht bij een doelpunt. Met nog 12 minuten te gaan kreeg DSVP een hoekschop te nemen. Invaller Dani?l Jansen bracht de bal voor het doel waarna Michiel van Atten de bal tegen het net kopte. Daarna braken er nog spannend minuten aan, maar DSVP hield zich staande, waarna er een spontaan feest losbarste.

Na terugkeer uit Heerjansdam maakten de spelers, op een wagen van de Milieu Express een ereronde door Pijnacker, waarna er in De Mijlpaal nog even flink werd nagefeest. In de Telstar van aanstaande woensdag meer over deze wedstrijd.

Precies twintig jaar geleden won DSVP op hetzelfde veld ook al eens een beslissingswedstrijd, tegenstander was toen Roda Boys. Ook toen won DSVP met 0-1 en keerde, met trainer Joop Korevaar toen weer terug naar de hoogste klas in het zaterdagvoetbal.