Handbaldames gaan voor de hoofdprijs

Sport 47 keer gelezen

Pijnacker - Op zondag 30 mei kunnen twee damesteams kampioen worden door hun naaste concurrent te verslaan. Dames 1 en Dames 3 van Oliveo moeten beide thuis tegen Indus uit Rozenburg en bij winst zijn beide kampioen.

Onder leiding van Jacqueline van Leeuwen en Henny van Bemmelen die eigenlijk als interim met de damesselectie aan de slag is gegaan, staan ze nu al voor een hoogtepunt. Omdat in het begin van het seizoen nog verloren werd van Indus en Hermes heeft het er lang naar uitgezien dat - ondanks de vele overwinningen - D1 het niet ging halen. Maar zondag 16 mei vergaloppeerden beide teams zich en Oliveo doet weer mee in de race. Met een miniem verschil staat nu Oliveo aan kop. De ploeg uit Pijnacker moet de laatste wedstrijd winnen anders kan Hermes wederom boven Oliveo komen.

Bij een eventueel gelijkspel van Oliveo en winst van Hermes moet er een beslissingswedstrijd volgen. In het geval dat Hermes verliest en Indus wint, zal er ook een beslissingswedstrijd moeten volgen, alleen dan tegen Indus. Met andere woorden, als Oliveo wint, is het niet meer in te halen en wordt Dames 1 gewoon kampioen. Volgens coach Van Bemmelen heeft dit team het dik verdiend, omdat ondanks heel veel blessures ze een goede reeks wedstrijden hebben weten neer te zetten. Zo werden ze in de zaalcompetitie in de tweede klasse op vijf punten achterstand tweede, wat een goede prestatie is. Ook speelden de dames met Pasen een internationaal toernooi in Tsjechi? waar ze een mooie derde plaats wisten te bemachtigen.

Het is intussen het seizoen van vallen en opstaan geworden en D1 verlangt nu naar een mooie prijs voor de goede inzet van de afgelopen maanden. De wedstrijd begint om 13.30 uur op het veld aan de Monnikenweg.

Direct na Dames 1 speelt Dames 3 van Oliveo tegen Indus 3 uit Rozenburg dat ook voor de titel vecht. Onder leiding van Jan Fermont en Martin van Dongen zullen deze dames voor de volle winst gaan en proberen de titel te pakken. Deze wedstrijd begint om 14.40 uur. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl

Dames B1

Op zaterdag 29 mei kan Dames B1 van Oliveo Handbal kampioen worden door de uitwedstrijd tegen Unitas 1 in Maassluis te winnen. Onder leiding van Jolanda van Opzeeland, Christian Haket en Emiel van de Coevering willen ze dit klusje gaan klaren; ze hebben er met z'n allen hard aan gewerkt om zover te komen. De wedstrijd begint om 11.00 uur in sportpark Wipperspark. Supporters zijn van harte welkom![/b]

Meer over Oliveo Handbal in de Telstar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant