Logo telstar-online.nl

Dames 4 handbalkampioen in de zaal

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Het gezellige Dames 4 van Oliveo Handbal speelde zondag 21 maart hun kampioenswedstrijd tegen Ventura 5. Door blessures van Yvonne Weterings, Ellis Fransen, Angelique van Rijn en Maritza Molkenboer waren Danique Huksloot, Suzan van Hoeve en Charlotte van Hensbergen gevraagd mee te doen.

Deze junioren hebben goed werk verricht! Met slechts twee verloren wedstrijden stond D4 bovenaan in de poule; het binnenhalen van de kampioenstitel moest daarmee binnen handbereik zijn.

Dames 4 begon voortvarend aan de wedstrijd; Corine Bakker en Brigitta Weterings liepen een break-out en Brigitta scoorde. Anita van der Toolen gebruikte haar beruchte dreiging en schijnbeweging om de verdediging op het verkeerde been te zetten. Brigitta benutte een strafworp en pas nadat Linda Molkenboer vanaf de tweede lijn het net had getroffen, kwam de midopbouwster van Ventura tot scoren en stond het 4-1. Nadat Charlotte van Hensbergen haar zus Larissa vrij zag staan en haar de bal mooi had aangegooid, werd Larissa aangepakt bij de vrije doelkans. Brigitta inde de strafworp. Katja Tas en Anita van der Toolen zetten de stand bij rust op 9-4.

Na de rust had D4 nog genoeg energie over. Heel alert ging de bal van Thérèse Jutte via Linda Molkenboer naar Danique Huksloot die een break liep en kon scoren. Ook Suzan van Hoeve had een goede doelpoging. Ze werd echter gehinderd in haar vrije doelkans wat een strafworp opleverde. Corine Bakker scoorde via het 'ouwe' systeempje, 12-4. Pas na een afspeelfout van Oliveo zag Ventura kans het vijfde punt binnen te halen. Maar met de kampioenstitel in zicht nam Oliveo het heft weer in eigen handen. Op het eind trof cirkelspeelster Larissa nog het net en mede dankzij het goede keeperswerk van Tanja Berk die een laatste strafworp van Ventura hield, eindigde de wedstrijd in de klinkende overwinning van 17-7; het kampioenschap was een feit.

Na afloop werd het team gefeliciteerd en de kampioenen kregen bloemen en een vaantje. Tijdens het gezellige afsluitende drankje in de kantine werd afgesproken het feestje nog eens over te doen bij een nog nader te organiseren teamuitje, een activiteit waar Dames 4 bekend om staat. Meer over Oliveo Handbal via www.oliveohandbal.nl.

Het gezellige team van Dames 4: Charlotte van Hensbergen, Katja Tas, Larissa van Hensbergen, Brigitta Weterings, Yvonne Weterings, Angelique van Rijn, Corine Bakker, Suzan van Hoeve, Maritza Molkenboer, Danique Huksloot, Thérèse Jutte, Ellis Fransen, Anita van der Toolen, Tanja Berk en Linda Molkenboer. Foto: Henny van Bemmelen

Meer berichten