Handbalheren in Top-3

Sport 55 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van handbalvereniging Oliveo heeft zaterdagavond 20 maart met een overwinning afscheid genomen van de zaalcompetitie. In een druk bezochte thuishal won Heren 1 verdiend met 35-30 van het Schiedammer Ventura 2. Welp van de Week Max Langelaan had de eer er dichtbij getuige van te zijn.

Van de zege viel niets af te dingen, maar na een uitstekende eerste helft die eindigde met 21-16, zakte het spelpeil gedurende de tweede helft naar een bedenkelijk niveau. Maar ook de bezoekers deelden in de malaise, waardoor de overwinning niet in gevaar kwam. Met deze uitslag eindigt de ploeg minimaal als derde in de competitie in de eerste klasse, met nog een mogelijkheid om een plaatsje te stijgen als ETC uit Hoogvliet zondag 28 maart in de laatste wedstrijd tegen Ventura punten laat liggen.

Tijdens de paasdagen speelt zowel de dames- als de herenselectie mee op het Internationale paastoernooi om de Bohemia Cup in het Tsjechische Plzen in navolging van het geslaagde toernooi in het Italiaanse Rovereto in 2009. Een aantal jonge spelers draait bovendien mee in de A-poule bij de heren, omdat deze categorie internationaal een jaar ouder mag zijn dan in Nederland.

Het team van trainer/coach André de Waal zal daarna nog één keer aan de bak moeten in de zaal. Op zaterdag 17 april staat het in Alphen aan den Rijn in de finale in de strijd om de Jan Alma Cup. De halve finale stond donderdag 18 maart gepland, maar Oliveo kreeg van het NHV een seintje dat tegenstander Atomium '61 uit Rotterdam zich had teruggetrokken. Derhalve boekte Oliveo een reglementaire 10-0 overwinning en daarmee een plaatsje in de finale. Wie de tegenstander gaat worden, wordt woensdag 24 maart bekend, nadat de andere halve finale tussen HVV uit Voorschoten en het Zoetermeerse Gemini gespeeld is.