Logo telstar-online.nl
Dennis van Bemmelen meet zich met HVV.
Dennis van Bemmelen meet zich met HVV.

Handbalheren geklopt door kampioen HVV

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Zaterdagavond 13 maart kreeg Heren 1 van Oliveo Handbal het ongeslagen HVV uit Voorschoten op bezoek. Oliveo zou alles uit de kast moeten halen om een puntje af te snoepen van de terechte kampioen in de eerste klasse die de week ervoor al gehuldigd was, om uitzicht te houden op de tweede plek in de zaalcompetitie.

Al snel na het beginsignaal bleek dat het team van trainer/coach André de Waal geen kans had op een overwinning tegen dit snelle en geroutineerde team dat twee maten te groot is. Oliveo kon de ploeg alleen in de beginfase bijbenen, maar moest al snel het initiatief aan de bezoekers laten. Zowel aanvallend, als verdedigend kreeg de ploeg uit Pijnacker een lesje in effectiviteit en samenwerking. Beide teams speelden in een hoog tempo waardoor het publiek toch een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld kreeg. De doelpunten vielen in een snel tempo.

Oliveo zag in de tweede helft kans het verschil te verkleinen tot zeven punten, maar uiteindelijk liep HVV in de sportieve en door de scheidsrechter goed geleide wedstrijd makkelijk uit tot een verdiende overwinning van 34-47. Onder een luid applaus in de volle hal feliciteerden de heren van Oliveo de zaalkampioenen. Welp van de Week Bart van Gaalen had ondanks het verlies van Oliveo toch genoten van een spectaculaire handbalwedstrijd.

Hoewel Oliveo wel rekening had gehouden met verlies, had de ploeg uit Pijnacker toch niet op een dergelijk verschil gerekend. Oliveo maakt nog wel kans op de tweede plaats, maar is nu afhankelijk van het resultaat van andere teams. Vooralsnog moet Oliveo genoegen nemen met de vierde plek in de eerste klasse.

Zondag 14 maart staat de uitwedstrijd tegen en bij Atomium op het programma. De wedstrijd begint om 16.50 uur.

De selecties bereiden zich intussen voor op het internationale toernooi met Pasen in het Tsjechische Plzen waar zowel Heren 1, Dames 1 als de herenjunioren meespelen om de Bohemian Cup. Meer over Oliveo via: www.oliveohandbal.nl

Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag

Meer berichten