Logo telstar-online.nl
Teambuilding door middel van spel.
Teambuilding door middel van spel.

Olympische Spelen bij Oliveo Handbal

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Ruim vijftig enthousiaste jeugdleden van Oliveo Handbal hebben in de voorjaarsvakantie op woensdag 24 februari de traditionele Techniekdag bijgewoond met als thema de Olympische Winterspelen. De organisatie was in handen van de Technische Activiteitencommissie onder leiding van Christian Haket, Kevin de Vrueh en Edwin Nooijen.

Er waren zes teams: skiërs, bobsleeërs, langlaufers, ijshockeyers, snowboarders en schaatsers. Ze werden begeleid door spelers uit de B-jeugd en kader in opleiding. Eén van hen had moedig de rol van Kemkers als coach van de schaatsers op zich genomen. Een vijftal trainers had leuke, uitdagende trainingen gemaakt voor de jeugdleden. Zo is er hard geoefend op sprongschotten, valworpen en schieten vanuit de hoek.

Twee andere trainers werkten aan het teamaspect doormiddel van samenwerkingsspelletjes. Na de leerzame trainingen was er als afsluitend spel 'slingertikkertje'. Degene die getikt was, moest zich aansluiten bij de - steeds groter wordende - slinger. Hierna was er nog een spannende, gelijkopgaande handbalwedstrijd van de kinderen tegen de leiding. Uiteindelijk wonnen de trainers en coaches met 3-2. De middag werd afgesloten met een gezellig etentje; patat met wat erbij. Het was kortom een heel geslaagde middag die volgend jaar zeker vervolg zal krijgen.

In april zijn er weer diverse instuiven bedoeld voor een vrijblijvende kennismaking met de veelzijdige handbalsport. De instuiven zijn tevens een voorbereiding op het Schoolhandbaltoernooi.

Zaterdagavond 6 maart speelt zowel de dames- als de herenselectie thuis in de ballonhal aan de Monnikenweg. De wedstrijd van Dames 1 tegen Hercules begint om 19.00 uur en de wedstrijd van Heren 1 begint om 20.15 uur. De herenselectie krijgt koploper HVV op bezoek.

Meer informatie via: oliveohandbal.nl.

Meer berichten