Handbaldames treffen tegenstand

Sport 56 keer gelezen

Leidschendam - Dinsdagavond 1 december verloor Dames 1 met opgeheven hoofd de tweede voorronde in de strijd om de Jan Alma Cup na een spannende wedstrijd tegen Roda 1 die in de competitie een poule hoger speelt.

Zondag 6 december trof het team van coach Henny van Bemmelen na drie gewonnen wedstrijden in Leidschendam het sterke EHC, koploper in de poule van de tweede klasse.

De geblesseerde Rianne van der Helm en Lisette Ruigrok waren vervangen door Esther en Jeanet Hogervorst en Ester Reeuwijk uit Dames 2. Met genoeg wissels ging het team voortvarend van start en Jeanette van Leeuwen scoorde het eerste punt voor Oliveo. Na tien minuten stond Oliveo voor met 2-4. EHC kreeg het offensieve, snelle spel echter door en bood meer weerstand. Over het correct toepassen van de 'nulpas' verschilden coach Bemmel en de scheidsrechter helaas van mening. De rust ging in met 10-8.

Na de rust kreeg Oliveo het moeilijk. Ondanks hard werken, liep het spel niet lekker. Jeanet Hogervorst benutte een strafworp en samen met zus Esther ging ze in de break out. EHC scoorde echter zes doelpunten in tien minuten tijd.

Zondag 13 december speelt Dames 1 om 11.00 uit tegen Hercules 2 in Ypenburg. Meer via www.oliveohandbal.nl.