Logo telstar-online.nl
Angelo van der Hoeven zet Oliveo op voorsprong.
Angelo van der Hoeven zet Oliveo op voorsprong.

Handbalheren hebben zware dobber

  •   keer gelezen   Sport

Zwijndrecht - De heren van Oliveo hebben zondag 29 november de derde wedstrijd op rij gewonnen. In Zwijndrecht versloegen ze Conventus met 25-27 en hiermee kwamen de bezoekers goed weg. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd.

Vooral aanvallend ging het moeizaam. Het team van coach Andr? de Waal paste zich aan aan het spel van de thuisploeg en kwam daarom maar niet in goeden doen. Met te weinig snelheid en creativiteit beukte het op een muur van verdedigers.

Het jonge team had te veel ontzag voor de spelers van Conventus die er niet voor schroomden forse overtredingen te maken die niet altijd bestraft werden. De ploeg miste duidelijk de inbreng van de geblesseerde Roel de Jong en van Martijn in der Maur. De meegereisde junioren Kevin van der Hoeven, Edwin Nooijen en Silco Binkhorst speelden verdienstelijk, maar konden het verschil niet maken. Silco debuteerde bij Heren 1.

Voor coach Andr? was het een bijzondere dag. Niet alleen, omdat zijn jongste dochter Pupil van de Week was bij de dames van Conventus, thuishaven van de Oliveocoach, maar ook omdat hij de eerste helft de Dames van Oliveo moest coachen. Interim-coach Bemmel kwam vanuit Naaldwijk waar hij met zijn eigen team Heren B1 een wedstrijd gewonnen had tegen Westlandia. Zodoende had coach Andr? een 'dubbel' en stonden er in Zwijndrecht vier punten op het spel voor Oliveo!

Komende week treft Heren 1 tweemaal Ventura 2; zondag 6 december in de competitie om 13.30 uur in Schiedam en op 8 december in de tweede voorronde om de Jan Alma Cup om 21.00 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.

Meer berichten