Logo telstar-online.nl
Een fel sprintduel.
Een fel sprintduel.

ADO: rode kaarten en spreekkoren

  •   keer gelezen   Sport

Regio - De afgelopen jaren is bij ADO Den Haag hard gewerkt om het imago te verbeteren. Vooral Andr? Wetzel moet met afgrijzen terugkijken op de wedstrijd tegen PSV.

Hoe bestrijd je een PSV in grote vorm? Dat was de vraag, die ongetwijfeld bij trainer Raymond Atteveld door het hoofd spookte. Tot veler verbazing bleef Ricky van den Bergh buiten de basis.

Welk plan Raymond Atteveld ook bedacht had, na een kwartier was het al 0-2 via Ola Toivonen. Een kwartier later greep Atteveld in. Lorenzo Piqu? en Ricky van den Bergh kwamen voor Ammi en Horvath.

Zes minuten later was Van den Bergh alweer weg. Hij maakte een grove charge op international Affelay. Door scheidsrechter Luinge kreeg hij de derde rode kaart (eerder al tegen Valencia en VVV) van het seizoen te zien. Voor rust maakte Toivonen de onvervalste hattrick compleet.

In de rust bleef de al enkele wedstrijden onzichtbare Milic in de kleedkamer achter ten faveure van Kai van Hese, om erger onheil te voorkomen. Maar al snel scoorde Otman Bakkal op aangeven van Lazovic de 0-4.

Een Haagse afgang leek in de maak, toen ook nog eens Lex Immers, na een overtreding op Lazovic, met rood werd weggezonden. Het fanatieke Midden-Noord roerde zich. Nadat minutenlang arbiter Luinge (en familie) tot op het bot was beledigd, staakte hij (voorlopig) de wedstrijd.

Na een afkoelingsperiode en een smeekbede van Andr? Wetzel mochten de beide elftallen het duel hervatten. Karim Soltani maakte er namens het Haagse negental er 1-4 van en Toivonen zette met zijn vierde doelpunt de 1-5 eindstand op het bord.

ADO Den Haag is door dit resultaat inmiddels gezakt naar een teleurstellende vijftiende plek. De resultaten zijn de laatste weken niet goed. Trainer Raymond Atteveld heeft twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de belangrijke uitbeurt tegen Willem II van zondag 22 november.

Maar even belangrijk is het voor ADO Den Haag, met name voor Andr? Wetzel, om de rijen te sluiten en het besmette blazoen weer schoon te vegen. Beginnend bij het gedrag van enkele spelers, die het hoofd in het vervolg koeler moeten houden dan voorheen. Donderdag speelt ADO Den Haag een oefenwedstrijd in het eigen stadion tegen het Engelse Derby County, aanvang 19.30 uur.

Meer berichten