Logo telstar-online.nl
Frans Haket in vorm!
Frans Haket in vorm!

Flitsende start brengt Haket overwinning

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - In Tout Le Monde wordt nog steeds geknokt om een felbegeerde finaleplaats in het bandstoottoernooi.

Frans Haket begon tegen Wim van Wensveen met een serie van zeven caramboles en na tien beurten stond hij al op negentien, terwijl Wim er toen slechts vier produceerde. Daarna begon het bij Frans wat te haperen terwijl Wim juist beter in zijn spel kwam. Maar na 28 beurten kon Frans zich toch als eerste plaatsen voor de laatste 32 en Wim kwam er toen vijf te kort.

Leo van Eijk was tegen Aad van der Burg na twintig beurten, waarin hij slechts elf caramboles maakte, op grote achterstand gekomen en toen Aad er nog twee moest maken stonden er voor Leo nog vijftien caramboles open. In een uiterste poging toverde Leo nog een keer zes caramboles op het biljart, maar toen ging Aad in de 23ste beurt uit en in de nastoot kwam Leo nog een keer tot vier caramboles en een tekort van vijf stuks in de kortste partij van de avond.

Theo van de Hoogenband tikte met goed spel Jacques Sinjorgo in 26 beurten naar huis en Wim Valke won in evenveel beurten van Gerard Duijvestein die de partij in de laatste drie beurten uit handen gaf.

Bert van der Quast tegen Vincent Bakker was een partij die voor beide matig begon, maar daarna tot de laatste beurt gelijk op ging. Omdat Bert net even een paar hogere series maakte versloeg hij Vincent die er twee te kort kwam in een spannende partij in negenentwintig beurten.

Wim van der Vliet had tegen Leo van Leeuwen een reuze voorsprong opgebouwd en toen hij, na 22 beurten, er nog drie moest maken had Leo nog twaalf caramboles te gaan. Het onwaarschijnlijke gebeurde want Leo maakte met series van vijf en zes de partij in de 31ste beurt uit en Wim scoorde er nog slechts ??n bij.

De schlemiel van de avond werd Joop Lintvelt want hij kon tegen Jan Overmeer weinig goed doen en toen Jan de partij in de 28ste beurt winnend afsloot had Joop slechts acht caramboles gemaakt en zestien beurten achter elkaar niet gescoord.

Uitslagen

J. Sinjorgo -Th. v. d. Hoogenband 0-2;.A. v. d. Burg - L. v. Eijk 2-0;W. v. Wensveen - Fr. Haket 0-2;B. v. d. Quast - V. Bakker 2-0; L. v. Leeuwen - W. v. d. vliet 2-0; W. Valke - G. Duijvestein 2-0; J. Overmeer ? J. Lintvelt 2-0.

De winnaars gaan door naar de volgende ronde en de beste verliezers mogen hopen bij geloot te worden naar de laatste twee?ndertig spelers. Donderdag aanstaande is de volgende speelavond gevolgd door maandag 16 november en vanaf 19.30 uur is iedere biljart liefhebber van harte welkom in Tout Le Monde aan de Noordweg.

Meer berichten