Avanti laat Fortissimo puntloos

Sport 79 keer gelezen

Pijnacker - De laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie werd door Avanti winnend afgesloten. Na een best aardige eerste helft met veel doelpunten (12-6), ging het in de tweede helft moeizamer maar Avanti won dik (18-13).

Het was zaak voor Avanti om de laatste veldwedstrijd te winnen. Om mee te blijven draaien om de twee promotieplekken mogen er niet al teveel punten verspeeld worden. De strijd lijkt te gaan tussen ODO(M), IJsselvogels en Avanti. Op bezoek kwam Fortissimo uit IJsselstein dat deze competitie nog geen wedstrijdpunt behaald had. Onderschatting ligt dan op de loer en je zit dan niet op krantenkoppen te wachten als "Fortissimo haalt eerste punten in Pijnacker". De jarige Fenna Teunissen opende deze wedstrijd de score voor Avanti via een afstandsschot. En het was vrij snel 2-0 door een vrije bal van aanvoerder D? Post. De marge van twee doelpunten verschil bleef tot aan de 4-2 en toen was het de tweede aanval die het volle rendement uit de aanval haalde via Judith Molijn en David Post. En na de 7-3 werd een gat naar zes verschil geslagen via Mariska Zuidervaart en Judith Molijn (9-3). Zowel bij Avanti als bij Fortissimo zouden veel dames doelpunten gemaakt worden. Bij de rust was het verschil nog steeds zes (12-6), waarbij er ondertussen wel drie strafworpen gemist waren. Twee aan de kant van Fortissimo en ??n bij Avanti.

Avanti speelde na de rust met de oostenwind tegen en grossierde in de eerste aanvallen in een aantal plaatsfouten en dus balverlies. Het was de opmaat naar een minder aantrekkelijke tweede helft. De combinaties liepen wat minder vloeiend en bij Fortissimo was er veel gepraat onderling en naar de scheidsrechter toe. E?n van de Fortissimo speelsters kreeg aan het eind van de wedstrijd dan ook een gele kaart voorgeschoteld. De grootste voorsprong die Avanti bereikte was bij 18-9 twaalf minuten voor tijd. Toen was het ook gedaan met de doelpunten van Avanti en Fortissimo kon de eindstand een nog iets draaglijker aanzien geven. Eindstand 18-13. Avanti sluit daarmee de eerste helft van de veldcompetitie af met elf punten uit zeven wedstrijden. ODO won van IJsselvogels en pakt daarmee de koppositie. Avanti staat nu tweede op ??n punt verschil van ODO en een gelijk aantal punten als IJsselvogels. Het wordt nog een zeer interessante tweede helft van de veldcompetitie, die na de zaalcompetitie in maart weer begint.

Doelpunten: D? Post (4), Judith Molijn (4), Fenna Teunissen (3), Ronald Struijk (2), Mariska Zuidervaart (2), Kitty van der Ende, David Post en Colin van der Zanden.