Logo telstar-online.nl

Wereldkampioenschap Boomgaard en Boer?

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Saskia Boomgaard en Danny Boer uit Pijnacker hebben goede zaken gedaan tijdens de Open Duitse Jiu-Jitsu-kampioenschappen die in Hanau werden gehouden.

Het tweedaagse toernooi was voor de Junioren (-21 jaar) en Aspiranten (-18 jaar) door de Judo Bond Nederland als laatste meetmoment aangewezen voor het wereldkampioenschap dat eind november in Athene gehouden wordt.

De twee Jiu-Jitsuka?s van Budoschool Yotosama maakten nog kans voor het WK, maar moesten nog wel een goede prestatie neerzetten om uitzicht te houden voor het WK. Met de Nationale selecties uit Belgi?, Kroati?, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Itali?, Roemeni?, Rusland, Polen, Griekenland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Sloveni? een zware taak.

Boomgaard

Saskia Boomgaard (vice-Europees Kampioen 2008) was actief in de klasse -70 kg, na lang blessureleed maakte ze haar rentree op de wedstrijdmat. Na een vrijloting was Saskia te sterk voor de nummer drie van Duitsland, Koch, die met Full Ippon werd verslagen. In de halve finale was ze te sterk voor Bauer (10-2). In de finale wist Saskia knap de huidige wereld- en Europees kampioene Gayny dik met 14-8 te verslaan.

Boer

Bij de junioren -21 jaar was Danny Boer (Europees Kampioen 2006, Brons WK 2007) in de klasse -77 kg de troef voor Budoschool Yotosama uit Zoetermeer. Ook Danny kampt al lang met blessures. Op het laatst gehouden EK moest hij afhaken in verband met een schouderblessure. Door het mislopen van de andere kwalificatietoernooien moest Danny hier een goede score neerzetten. In de eerste ronde was Danny te sterk voor Neizel (Full Ippon), vervolgens werd de Duitser Maxim Germer verslagen.

In de kwartfinale werd de Rus Medvedskov naar de herkansingsronde verwezen zo ook de Sloveen Debeljak in de halve finale. In de finale moest Danny buigen voor de Wereld Kampioen Alexander Germer. Beide atleten maken qua prestaties kans op het WK in Athene, echter of ze daadwerkelijk worden uitgezonden is afhankelijk van het budget van de JBN, die gaat over de financi?le middelen.

Meer berichten