Avanti slaat in de eerste helft toe

Sport 230 keer gelezen

?s Gravenzande - De wedstrijd ONDO tegen Avanti staat normaal gesproken altijd bol van het spektakel en de spanning, maar daar was deze zaterdag geen moment sprake van. Avanti had geen kind aan ONDO en won eenvoudig met 6-13.

De wedstrijd begon een half uur later omdat de scheidsrechter uit Nieuw Vennep bij Wassenaar vastgezeten had in een kilometerslange file. Van Nieuw Vennep naar 's Gravenzande had de reis twee uur en drie kwartier geduurd. Avanti doodde de tijd in de kantine met spelletjes kaarten. Voor de teamspirit een prima voorbereiding want Avanti zat van meet af aan scherp in de wedstrijd. Binnen de vijf minuten had Colin van der Zanden er twee gemaakt. In de eerste helft had Avanti de gunstige windrichting en maakte daar optimaal gebruik van. Mariska Zuidervaart benutte een strafworp en scoorde van afstand en bracht Avanti daarmee op een mooie 0-4 voorsprong.

Gezien de uitslagen van ONDO tot nu toe leek het erop dat de 's Gravenzanders het vertrek van vier basisspelers uit het eerste goed hadden opgevangen. Het feit dat er vorige week maar met 1 punt verschil was verloren van IJsselvogels gaf aan dat ONDO ondanks het vertrek van die vier spelers niet onderschat moest worden. Avanti pakte dan ook goed door: zowel verdedigend als aanvallend was het team van Steven Mijnsbergen een maatje groter dan ONDO. Bijna elke rebound in de verdediging was voor Avanti en de aanval werd continu gevoed met ballen. Het veldoverwicht werd uitgedrukt in nog meer doelpunten en na zevenentwintig minuten stond er een ongekende 0-8 voorsprong op het scorebord. Het leek er even op dat ONDO voor nul de kleedkamers in zou gaan, maar dat was niet zo. Na eerst zevenentwintig minuten droog te hebben gestaan was het binnen twee minuten drie keer raak (3-8). Met een tweede benutte strafworp van Mariska Zuidervaart werd de ruststand 3-9.

Het vertoonde spel was in de tweede helft minder goed, aanvallend werd er op een lager tempo gespeeld. Maar Avanti is geen moment in gevaar gekomen en sloot de tweede helft met een 3-4 overwinning af. Eindstand 6-13. En zo kreeg ONDO's gehaktdag (er stond gehakt op het menu van de kantine) een door hen niet bedoelde afloop.

Doelpunten: Colin van der Zanden (4), Mariska Zuidervaart (4), D? Post (2), Judith Molijn, David Post en Ronald Struijk.