Logo telstar-online.nl
Het oude en beroemde buitenbad in Pijnacker.
Het oude en beroemde buitenbad in Pijnacker.

Pijnackerse WaterVrienden veertig jaar

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Zwemvereniging de Pijnackerse WaterVrienden (PWV) bestaat veertig jaar. Dit heuglijke feit werd onlangs groots gevierd.

Jeannette Wijnmaalen, vrijwilliger secretariaat van de Vrienden, laat weten dat de festiviteiten goed zijn verlopen. ?Op voorhand mochten we al vele felicitaties ontvangen maar daar bleef het niet bij. Tijdens de receptie die in het restaurant van de Viergang werd gehouden hadden velen aan de uitnodiging gehoor gegeven om het jubileum gezamenlijk te vieren?, zegt Jeannette.

Zo waren er vertegenwoordigers van andere zwemverenigingen en van de NCS, de Nederlandse Culturele Sportbond, afdeling zwemmen. ?We kregen ook complimenten van wethouder Kees van der Kraan die memoreerde en uiteindelijk had hij de wens dat de PWV in de nabije toekomst met de bouw van een eigen clubhuis zou kunnen starten. Maar het mooiste was toch wel dat de leden van het eerste uur van de PWV, te weten Leny Freeling, Cees Stadegaard en Jaap Ouwehand aanwezig waren en het huidige bestuur hen kon huldigen.?

De jubilarissen kregen van de NCS een oorkonde en speldje uitgereikt, en het Dagelijks Bestuur van de PWV had speciaal voor deze gelegenheid gouden herdenkingsspeldjes laten maken met het PWV logo, dat uiteraard vergezeld ging met een boeket bloemen. Ook drie leden van de PWV waren deze dag 25 jaar lid, en wel, Gerda Rensen, Dick La Brijn en Gerrit Huurman werden in het zonnetje gezet en verrast met een zilveren herdenkingsspeld, oorkonde en bloemen.

De activiteitencommissie is maanden bezig geweest met de voorbereidingen van het jubileum om het voor, jong en oud, er een onvergetelijke middag van te maken. ?En het moet gezegd?, zegt Jeannette, ?het was een geweldig zwemfestijn, die in zwembad De Viergang begon met allerlei spelletjes voor de jongeren. Zo was er onder- waterhockey, ringwerpen, en waterbasketbal en wat altijd hilariteit meebrengt is het lopen over water, nou ja, over een lange loper die in het water ligt. De veiligheid werd hierbij niet uit het oog verloren want nog niet alle leden kunnen zwemmen.? Na alle sportieve activiteiten was er voor iedereen een gezellige barbecue georganiseerd bij Brasserie de Brede Hoek.

Voor dit jubileum is er een speciale uitgave gemaakt van de Plons, het verenigingsblad, met kiekjes door de jaren heen en teksten die toen door leden zijn geschreven.

?Al met al kunnen we terugkijken op een z??r geslaagd feest en de voorzitter, Hans Bouwer, wil iedereen die zich heeft ingezet om dit jubileumfeest tot een groot succes te maken hiervoor hartelijk bedanken?, besluit Jeannette.

Meer foto?s uit het archief van de Watervrienden zijn te vinden op:

http://picasaweb.google.com/Dick231161/Pwv40Jaar

> pwv.info

> de-pwv.hyves.nl

Meer berichten