Avanti komt met de schrik vrij

Sport 46 keer gelezen

Pijnacker - Tegen nummer laatst Velocitas is koploper Avanti door het oog van de naald gekropen. Er werd met veel moeite een 13-11 overwinning behaald. Na een 8-6 voorsprong bij rust kwam Velocitas in de slotseconden akelig dichtbij, maar dankzij Ronald Struijk bleven de punten in Pijnacker.

Sinds vorig speelweekeinde is Avanti samen met ONDO uit ’s Gravenzande de trotse koploper van de eerste klasse F. Beide ploegen wonnen afgelopen zaterdag hun wedstrijd waardoor een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in het verschiet ligt wanneer zowel Avanti als ONDO aankomende zaterdag de laatste competitiewedstrijd wint. Avanti heeft duidelijk een zwaardere tegenstander dan ONDO. De ploeg uit Pijnacker speelt in Sliedrecht namelijk tegen Merwede dat op de vierde plaats staat. ONDO treft in Bolnes de gelijknamige korfbalvereniging en de verwachting is dat ONDO deze wedstrijd gemakkelijk zal gaan winnen.

Avanti verslikte zich afgelopen zaterdag bijna in Velocitas. In de uitwedstrijd was uiterst eenvoudig met 8-21 gewonnen en mogelijk dat er toch van enige onderschatting sprake is geweest. Halverwege de eerste helft stond Avanti op een 6-1 voorsprong en dat versterkte waarschijnlijk het gevoel dat het wederom een eenvoudige wedstrijd zou worden. Maar Avanti vergiste zich in het trage aanvalsspel van Velocitas en kreeg door te ongedurig verdedigen een aantal doelpunten tegen. Velocitas kroop langzaam aan dichterbij en zeven minuten voor de rust was de achterstand terug gebracht tot 6-4. De ploegen zochten met een 8-6 stand de kleedkamers op.

Voor coach Steven Mijnsbergen was het een intensieve wedstrijd want hij moest zijn team keer op keer op scherp zetten. In de tweede helft lukte het Avanti niet om de voorsprong groter te maken en toen Velocitas aan het einde van de wedstrijd op één punt naderde werd het ongeloof bij het massaal opgekomen publiek steeds groter. Maar het was Ronald Struijk die in de laatste minuut zijn ploeg in veilige haven bracht door een prachtig afstandsschot.

Komende zaterdag zal Avanti in Sliedrecht dit absoluut willen gaan rechtzetten en zichzelf en het trouwe Avanti-publiek een mooi slot van de zaalcompetitie bezorgen.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (4), Mariska Zuidervaart (3) en Dé Post (2).