Avanti verliest de aansluiting

Sport 94 keer gelezen

‘s Gravenzande - Avanti is tegen de tweede nederlaag van dit zaalseizoen aangelopen. In een overvolle Westlandhal moesten de Pijnackernaren de meerdere erkennen in ONDO. In een zeer spannende wedstrijd trok Avanti na een 10-9 achterstand bij rust ook na zestig minuten aan het kortste eind.

De wedstrijd kende een zeer fysieke start. Beide ploegen schuwden de duels niet en gingen er vol in. Het gevolg was dat de scheidsrechter in de beginfase veelvuldig moest optreden door de bal op de stip te leggen. Het was voor ONDO de laatste kans om nog een rol van betekenis te kunnen spelen om het kampioenschap en deze kans grepen ze met beide handen. Toch was het Avanti dat als eerste de score opende uit een strafworp van Dé Post. Na de 1-1 (ook uit een strafworp) pakte Avanti de eerste twee puntenmarge door doelpunten van Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart.

Na de 2-3 werd het 2-4 (wederom een strafworp van Dé Post). Binnen vijf minuten waren de rollen echter weer omgedraaid: ONDO scoorde viermaal achter elkaar en pakte een 6-4 voorsprong. Pas vlak voor rust kon Avanti langszij komen (9-9), maar in de allerlaatste minuut scoorde ONDO toch nog 10-9. Van de 9 Avanti-doelpunten waren er maar drie van afstand gescoord.

Na de rust was het ONDO dat direct weer het initiatief nam. Zij hadden deze wedstrijd een aantal spelers in de gelederen die zeer goed op schot waren. Avanti kreeg ook vele kansen om tot schot te komen, maar de zuiverheid ontbrak volledig. Gevolg was dat ONDO de twee puntenvoorsprong tot vlak voor tijd wist vast te houden. Even gloorde er nog hoop bij het Avanti-publiek toen Fenna Teunissen vier minuten voor tijd de 17-16 scoorde, maar ONDO wist de wedstrijd goed uit te spelen. Eindstand 17-16.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (3), Laura van Leersum en Colin van der Zanden.

Aanstaande zaterdag staat voor Avanti het cruciale treffen met koploper KOAG op het programma in sporthal De Viergang. Wil de ploeg van Steven Mijnsbergen nog een minimale kans hebben op het kampioenschap dan zal er gewonnen moeten worden. KOAG heeft dit seizoen nog niet verloren en Avanti heeft alle thuiswedstrijden gewonnen. Het belooft een zeer interessante en spannende wedstrijd te worden. Aanvang: 19.40 uur en de toegang is gratis.