RKDEO zakt verder weg in ranglijst

Sport 49 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - SV Nootdorp verloor zaterdag met 3-1 van koploper Lyra. Via een wat ongelukkig verkregen doelpunt (René Schreuder werkte de bal in eigen doel), kwam Lyra op voorsprong.

Nadat de Lierenaren op 2-0 gekomen waren kreeg Nootdorp een grote mogelijkheid om de aansluiter te scoren via een strafschop (hands). Ditmaal schoot Jack van Brummelen te zwak in, en stopte doelman van de Windt de bal. In de tweede helft bood Nootdorp goed partij, maar het was Lyra dat de eindstand op 3-1 bepaalde.

Een hard werkend DSVP boekte een 1-0 overwinning op DWO. Het duurde lang voordat de bal in een van de doelen verdween. Pas in de 42ste minuut schoot Johnny Verhoef vanaf de linkerkant de bal in “de verre hoek” achter doelman Sluisman.

In de tweede helft, nadat DSVP’s Kevin Roepman een vrije trap tegen de onderkant van de lat had geknald, leek DWO gelijk te maken. Martin Onderwater maakte echter geen gebruik van een vrij veld dat hij aangeboden kreeg. Hij schoot de bal in het zijnet. Komende zaterdag haalt DSVP in tegen RAS.

Oliveo heeft in Delft, bij De Hollandse Leeuwen, met 4-1 verloren. In de beginfase, toen Oliveo flink aandrong, hield DHL-doelman John Gillemans zijn ploeg overeind. Via Leander Loizides en “tank” Mark van Dijk kwam DHL vervolgens op een 2-0 ruststand.

In de tweede helft, toen Mike van der Poel tegenscoorde, leek Oliveo orde op zaken te gaan stellen. Opnieuw was de DHL-doelman echter een sta in de weg. Met twee doelpunten in de slotfase maakte Van Dijk aan alle Oliveo illusies een einde.

Ook RKDEO leed, bij HMSH, een 4-1 nederlaag en is naar de op een na laatste plaats van de ranglijst afgezakt. Bij rust was de stand nog maar 1-0, met zelfs wat kansen voor RKDEO. In de tweede helft sloeg het gedreven spelende HMSH, dat vijf wedstrijden achtereen had verloren, hard toe en liep uit maar een 3-0 voorsprong. Via Bart van de Sande deed DEO nog wat terug (3-1), maar het laatste woord was toch weer aan HMSH. Het komend weekend is er voor DEO geen competitievoetbal.