Logo telstar-online.nl
Avanti A1 winnaar van de Etos-cup.
Avanti A1 winnaar van de Etos-cup.

Avanti junioren winnen bekerfinale

  •   keer gelezen   Sport

Den Haag - De junioren van Avanti zijn met grote overmacht winnaar geworden van de ETOS cup. In de finale van de Haagse Korfbaldagen maakten zij korte metten met tegenstander Maassluis A1. Na een ruststand van maar liefst 8-1 werd de eindstand 12-3.

De Haagse Korfbaldagen zijn al jarenlang een begrip in Den Haag en omstreken. Het bekertoernooi geldt als een ideale voorbereiding op de zaalcompetitie. Aan dit toernooi doen de hoogste senioren- en juniorenteams mee van alle verenigingen in deze regio. Waar Avanti bij de senioren al tweemaal met de beker was thuisgekomen, hadden de junioren van Avanti nog nooit deze prijs in de wacht gesleept.

De junioren hadden dit jaar de finale bereikt door in de poulewedstrijden alles te winnen en in de halve finale de grote favoriet HKV/Ons Eibernest A1 met 8-7 te verslaan. In de finale trof Avanti A1 afgelopen zaterdag Maassluis A1 dat met grote overmacht alle wedstrijden had gewonnen. Avanti heeft echter te kampen met een groot aantal blessures bij de dames en moest het in de finale stellen zonder Jacqueline Vingerling, Simone Francooijs, Sharon van der Meer en Cynthia van Velzen. Vanuit het B1 waren Cherrel Tonkes en Maaike Hazenkamp de prima vervangsters.

Avanti liet er in de finale geen misverstand over bestaan wie de beste was, want het team van coaches Dé en Henk Jan Post liep maar liefst uit naar een 8-0 voorsprong. Na een 8-1 stand bij rust, was de tweede helft een formaliteit en Avanti won afgetekend de wedstrijd (12-3).

Doelpunten: Stefan Hogervorst (3), Iris Westhoven (3), Niels Diepens (2), Chris Hooymans (2), Simone Francooijs en Cherrel Tonkes.

Na afloop van de wedstrijd was er de prijsuitreiking waarbij aanvoerder Chris Hooymans de Etos wisselbokaal in ontvangst mocht nemen, plus een bokaal voor de prijzenkast en een gevulde envelop voor de penningmeester. Naast de Etos cup wist Avanti ook beslag te leggen op de eretitels beste speelster en beste speler van het toernooi. Iris Westhoven en Stefan Hogervorst kregen beiden een cadeaubon voor deze eretitel.

Meer berichten