Logo telstar-online.nl
Wethouder Van der Kraan ‘trapt’ en ‘slaat’ de kunstvelden open.
Wethouder Van der Kraan ‘trapt’ en ‘slaat’ de kunstvelden open.

Kunstvelden open geschopt en geslagen

  •   keer gelezen   Sport

Nootdorp - In de afgelopen maanden is op de diverse sportcomplexen in Pijnacker-Nootdorp hard gewerkt aan kunstgrasvelden. In Nootdorp werden er drie aangelegd: twee bij RKDEO en één bij SV Nootdorp. DSVP in Pijnacker kreeg er ook twee en bij Oliveo wordt nog één bestaand grasveld omgebouwd tot kunstgrasveld. De Hockeyclub HCP krijgt een half veld.

De gemeenteraad stelde vorig voorjaar de nota ‘Ruimte voor de buitensport’ vast. Deze nota geeft aan wat de gevolgen zijn van de groei van de gemeente voor de buitensportaccommodaties. De ombouw van grasvoetbalvelden naar kunstgras is de eerste stap in de uitvoering van de nota. De aanbesteding van de aanleg vond plaats in samenwerking met de gemeente Delft. In totaal gaat het om elf velden. De opdracht is gegeven aan Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde. Met de realisatie van de kunstgrasvoetbalvelden is een bedrag van ongeveer 2,2 miljoen euro gemoeid. De aanleg startte begin april.

Trappen en slaan

Wethouder Kees van der Kraan mocht afgelopen vrijdagmiddag de velden in aanwezigheid van zijn sportieve collega Ben de Vries ‘open trappen en slaan’. Zowel als voetballer en als hockeyer bleek hij zijn mannetje te staan. Duidelijk was dat hij in deze ‘ijstijd’ even zijn gram wilde halen via het lederen monster. Hij liet grappend weten te hopen dat er geen vrijwilligers werkloos worden door het kunstgras, want er zijn nu geen lijnen meer te trekken en slidinggaten te dichten. De aanleg van alle velden samen is de grootste klus op dit gebied in Nederland, liet directeur Ceelen weten.

De wedstrijdballen werden geschonken door Jaap Nieuwenhuis van BAS (Begeleiding en advies Sportterreinen uit Delfgauw) die in opdracht van de gemeente toezicht heeft gehouden op technische uitvoering. Voor de voorzitters was er ook een ingelijst garantiecertificaat.

Meer berichten