Tegenwind voor Avanti

Sport 82 keer gelezen

Pijnacker – Korfbalvereniging Avanti verloor met één punt verschil van Albatros uit Zwijndrecht. Zonder de geschorste David Post kwam Avanti na een 5-4 voorsprong bij rust in de tweede helft aanvallend tekort en verloor de wedstrijd met 9-10.

In de voorbereiding op deze veldcompetitie had Avanti in een toernooi een kleine overwinning op Albatros behaald. Gezien de stand in de competitie (beide ploegen hadden zes punten uit vier wedstrijden) zouden de ploegen elkaar ook weinig ontlopen. Avanti speelt voorlopig zonder David Post. De rode kaart die hij vorige week opliep in de wedstrijd tegen KOAG leverde hem vijf wedstrijden schorsing op. Voor coach Mijnsbergen betekent zijn lange afwezigheid dat hij moet gaan puzzelen met de opstelling. In de wedstrijd tegen Albatros had hij gekozen voor rebounder IJsbrand Dijkshoorn op de plek van Post.

Avanti begon deze wedstrijd zeer voortvarend. In de eerste helft werd in de aanval met tegenwind gespeeld, maar Avanti ging daar goed mee om. Het kwam op een riante 3-0 voorsprong door doelpunten van Dé Post, Colin van der Zanden en Ronald Struijk (strafworp via Laura van Leersum). Pas na vijfentwintig minuten wist Albatros het eerste doelpunt te scoren. En na de 4-1 van Colin van der Zanden kwam de ploeg uit Zwijndrecht zeer sterk terug tot aan de 4-4. Dankzij een schot van Fenna Teunissen ging Avanti met een kleine voorsprong de rust in.

Direct na de rust maakte Albatros zijn bedoelingen duidelijk en in de allereerste aanval werd de gelijkmaker gescoord. Tot halverwege de tweede helft ging het scoreverloop gelijk op. Ondanks de wind mee in de aanval had Avanti het deze middag moeilijk. In het vak waar David Post normaal opgesteld staat ontbrak het aanvalstempo en werd er veelal stilstaand aangevallen. Het heilige vuur om te willen winnen ontbrak. Na de 7-8 achterstand werd Chantal de Bakker in het veld gebracht voor Mirjam Duin om meer rebound te krijgen. Maar naast meer rebound zorgde deze eerstejaars senior bij haar debuut van afstand voor de gelijkmaker. Met de sterke eerste aanval voor de korf waren er kansen zat voor Avanti om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar net in deze fase waren er in dit vak vele passingfouten waardoor er geen fatsoenlijke aanval meer mogelijk was. Hoewel een albatros in de natuur slecht uit de voeten kan op land, had deze korfbalvereniging daar geen last van. Ze liepen uit naar 8-10 en de strafworp van Ronald Struijk in de laatste minuut was voor de statistieken. Eindstand 9-10.

Doelpunten: Ronald Struijk (3), Dé Post (2), Colin van der Zanden (2), Chantal de Bakker en Fenna Teunissen.