Kampioenen bij Twirlteam Surprise

Sport 39 keer gelezen

Pijnacker - In het weekend van 12 en 13 januari werd het Nederlands kampioenschap twirlen gehouden in de Topsporthal te Rotterdam. Twirlteam Surprise heeft aan dit kampioenschap deelgenomen met twee teams en een aantal solisten.

Het waren twee spannende dagen, die erg succesvol zijn verlopen. Bij de solisten hebben Lindsey Driessen, Lindsey Groenendijk en Arletta Delbecque de titel Nederlands kampioen behaald. Lindsey Driessen deed mee met solo 1-baton twirling, waarmee zij net als bij het onderdeel basic-strut een tweede plaats behaalde. Met het onderdeel Super X Strutting behaalde Lindsey een derde plaats en met haar dance-twirl een eerste plaats.

Lindsey Groenendijk deed met haar Super X strutting mee en behaalde een eerste plaats. Arletta Delbecque kwam met haar 1-baton twirling uit op een vijfde plaats, met basic-strut een achtste plaats, met dance-twirl op de tweede plaats en met duo-twirling (met Celina Vogelaar) op de eerste plaats. Bij het onderdeel dance-twirl junior behaalde Stephanie Verhoeks een zevende en Ghislaine van Luyk een achtste plaats. Stephanie Verhoeks deed niet alleen met haar dance-twirl mee, maar ook duo-twirling met Cynthia de Boe en behaalde een vierde plaats.

Melanie den Uijl heeft dit jaar alleen met haar dance-twirl deel genomen aan het NK. Doordat haar studie veel tijd in beslag neemt, heeft zij de onderdelen 1-baton en Super X strutting laten vervallen voor deelname aan het NK. Bij de voorronde die op 6 januari in Lelystad werd gehouden, behaalde zij de top zes. Op het NK in Rotterdam, behaalde zij ook de zesde plaats met haar dance-twirl.

Het twirlteam (van TVL) waarin Melanie mee deed, behaalde een eerste plaats en is geplaatst voor het EK dat wordt gehouden van 21 tot 23 maart in Barcelona.

Naast al deze geweldige prestaties van de solisten hebben de twee deelnemende teams van Surprise het uitstekend gedaan op het NK. Het twirlteam en het dance-team, beide in de categorie preteen beginners, behaalde met hoge punten een eerste plaats. Ook deze teams zijn Nederlands kampioen. Beide teams worden getraind door Melanie den Uijl. Het bestuur van Twirlteam Surprise is ontzettend trots op de prestaties van haar leden.

Uit de krant