Logo telstar-online.nl

K en V-ers door naar districtsfinale

  •   keer gelezen   Sport

Amsterdam/Pijnacker - Op zaterdag 19 januari vond de regiowedstrijd turnen vierde divisie plaats. Voor het eerst konden Marylin Rucyahana en Rosanne Bal van Kracht en Vlugheid hun kunsten op de toestellen meten met de andere turnsters uit de regio.

Beide K en V-ers moesten beginnen met brug ongelijk. De oefening aan de brug werden met wat schoonheidsfoutjes en het weglaten van de zolendraai goed uitgevoerd. Daarna de balk, Rosanne begon haar oefening goed maar moest tot twee keer toe het toestel verlaten, maar de afsprong, de salto, lukte goed. Marylin deed het ook heel goed op de balk, maar vergat een element. Dat betekent dat de waardering met één punt verminderd wordt.

Vervolgens de vloeroefening op muziek. Met veel enthousiasme werden de oefeningen uitgevoerd, maar door het niet lukken van de stut halve draai viel de waardering wat lager uit dan de bedoeling was. Als laatste de sprong over de pegases. Marylin sprong een heel goed uitgevoerde handstand overslag, ze stond zelfs direct stil bij de landing. Rosanne, die wat moeite heeft om over dat grote toestel te komen, heeft alles gegeven om de sprong tot een goed einde te brengen. Met al haar inzet lukte dat en dat leverde haar nog een goed cijfer op.

De zeventien best geplaatste turnsters gaan door naar de districtsfinale. Rosanne werd zestiende en Marylin eindige op de zesde plaats. De districtsfinale is op 29 maart in sporthal Turnace te Amsterdam.

Meer berichten