Zinderend duel: gelijkspel voor Avanti

Sport 49 keer gelezen

’s Gravenzande – In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heeft Avanti een gelijkspel behaald tegen ONDO (19-19). Voor Avanti voelde dit als een verloren punt omdat de blauw-witten vlak voor tijd nog op een 14-18 voorsprong hadden gestaan.

Avanti startte het nieuwe kalenderjaar met Laura van Leersum in de basis ten koste van Jiska de Boer. Steven Mijnsbergen bekijkt de komende wedstrijden of deze wisseling leidt tot betere resultaten. De wedstrijd tegen ONDO was alweer de vierde ontmoeting van dit seizoen. ONDO had tot nu toe twee wedstrijden gewonnen in de veldcompetitie en Avanti was in de beker de betere ploeg. De confrontaties met ONDO zijn altijd zeer interessante duels, het publiek hoeft zich geen seconde te vervelen. Ook nu was het in de drukbezochte Westlandhal weer een knotsgekke wedstrijd waar werkelijk van alles inzat.

Na een ruststand van 9-9 liep Avanti in de tweede helft uit naar een 14-18 voorsprong. Met nog zes minuten te spelen leek Avanti de punten mee te nemen naar Pijnacker. Maar in een krankzinnige slotfase verspeelde de ploeg uit Pijnacker alsnog de voorsprong, want ONDO kwam op gelijke hoogte (18-18). In de laatste minuut scoorde Mathijs Kranenburg en hij leek de matchwinnaar te worden, maar in de aansluitende aanval zorgde ONDO voor een 19-19 eindstand.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (5), Mathijs Kranenburg (3), Fenna Teunissen (3), David Post (2) en Laura van Leersum.

Zaterdag 12 januari speelt Avanti om 19.30 uur in sporthal De Viergang tegen IJsselvogels uit Moordrecht.