Avanti blijft in de race

Sport 45 keer gelezen

Pijnacker - In de eerste returnwedstrijd van de zaalcompetitie behaalde Avanti wederom een overwinning. SSS uit Wageningen moest met 18-9 het onderspit delven. Door deze overwinning blijft Avanti op één punt van en in het spoor van koploper KOAG.

In de uitwedstrijd in Wageningen had Avanti na een belabberde eerste helft een 8-5 achterstand opgelopen, welke in de tweede helft met veel beter spel werd gecorrigeerd. De ploeg van Steven Mijnsbergen won destijds met 11-16. Om niet in dezelfde problemen te geraken als in Wageningen was het zaak voor Avanti om vanaf de eerste minuut scherp en alert te spelen. Het voornemen was goed maar aan de uitvoering ontbrak het in vooral de eerste aanval. Het duurde tot de achtste minuut alvorens het eerste doelpunt werd gescoord door aanvoerder Dé Post.

Na de 2-0 van Fenna Teunissen was het SSS dat het eerste doelpunt aantekende. Het tekende de zwakte van SSS dat ze niet eerder gebruik konden maken van het mindere aanvalsspel van Avanti’s eerste aanval. De tweede aanval van Avanti zat veel beter in de wedstrijd. Onder aanvoering van man van de wedstrijd, David Post, werd in hoog tempo de verdediging van SSS open gespeeld. Ook verdedigend stond dit vak als een huis te spelen en stelde het andere vak in staat om de marge uit te breiden. Met de rust was Avanti uitgelopen naar een 7-1 voorsprong.

In de tweede helft bleef het verschil lange tijd op zes doelpunten zitten tot ongeveer tien minuten voor tijd. Avanti liep via doelpunten van Colin van der Zanden en Fenna Teunissen uit naar 13-5. Na de 14-6 maakte de ploeg van uit Pijnacker de marge nog groter via wederom Fenna Teunissen en de voor Colin van der Zanden ingevallen Laurens Post (16-6). In de laatste drie minuten werd er over en weer nog gescoord voor de statistieken. Eindstand 18-9.

Doelpunten: Dé Post (4), Fenna Teunissen (4), Ronald Struijk (3), Mariska Zuidervaart (3), Colin van der Zanden (2), Kirsten Post en Laurens Post.

Koploper KOAG won ook haar wedstrijd en met nog zes wedstrijden te gaan blijft de achterstand van Avanti op KOAG één punt. Avanti mag de komende wedstrijden geen punt verliezen wil zij de strijd om het kampioenschap in eigen hand blijven houden. Aanstaande zaterdag speelt Avanti in Vianen tegen VIKO.