Avanti sluit jaar winnend af

Sport 63 keer gelezen

Pijnacker - In een niet al te hoogstaande wedstrijd wist Avanti eenvoudig van Bolnes te winnen. De basis voor de overwinning werd in de eerste helft gelegd. Na een 11-5 voorsprong bij rust eindigde de wedstrijd in een 19-12 overwinning.

Na de nederlaag tegen koploper KOAG vorige week was Avanti er alles aan gelegen om voor eigen publiek het kalenderjaar 2008 winnend af te sluiten. Tegenstander Bolnes had tot nu toe drie punten uit vier wedstrijden en gezien de stand op de ranglijst was Avanti de favoriet.

De ploeg van Steven Mijnsbergen is tijdens de wedstrijd geen moment in gevaar gekomen. Ondanks het feit dat Avanti in een te laag baltempo speelde was Bolnes geen partij. De eerste aanval van Avanti slaagde erin om in de eerste helft de volle score (acht doelpunten) te halen uit vier aanvalsbeurten. Bij Bolnes kwam het gevaar in de eerste dertig minuten bijna alleen van topschutter Harro Tamerius en dat was veel te weinig om in de buurt van Avanti te komen. Het team uit Pijnacker zocht met een 11-5 voorsprong de kleedkamers op.

Bolnes scoorde na de rust binnen vijf seconden de 11-6 maar Avanti wist tot halverwege de tweede helft de score verder uit te breiden. De hoogste marge was een verschil van tien doelpunten (17-7). Met nog een kwartier te spelen leek alles erop dat Avanti weer minimaal twintig doelpunten zou gaan maken. Maar de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Bolnes kon via vijf schoten van afstand de score een nog iets draaglijker aanzien geven. Eindstand 19-12.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (4), Colin van der Zanden (3), David Post (2), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2) en Kitty van der Ende.

Koploper KOAG verspeelde een punt tegen ONDO(G) en Avanti is door de overwinning tegen Bolnes tot op één punt genaderd. De strijd om het kampioenschap lijkt zich te gaan afspelen tussen KOAG, ONDO en Avanti met Merwede als een gevaarlijke buitenstaander. De eerstkomende wedstrijd speelt Avanti in het nieuwe jaar op zaterdag 3 januari in Leiderdorp tegen Velocitas.