Avanti maakt korte metten met VIKO

Sport 70 keer gelezen

Pijnacker - Voor eigen publiek heeft korfbalvereniging Avanti tegenstander VIKO uit Vianen weggespeeld. De wedstrijd was nog geen tien minuten oud of Avanti had al een 5-0 voorsprong te pakken. De ploeg van Steven Mijnsbergen was vele malen sterker en won met ruime cijfers (20-6).

VIKO was een onbekende tegenstander voor Avanti. Het team uit Vianen was vorig seizoen kampioen geworden in de tweede klasse en was daarmee gepromoveerd naar de eerste klasse. Na dit kampioenschap is het eerste team op een groot aantal plaatsen gewijzigd omdat spelers het hogerop zijn gaan zoeken bij hoofdklasser SKF uit Veenendaal of zelf besloten hebben lager te spelen. De opengevallen plaatsen zijn opgevuld uit eigen gelederen en de ploeg heeft daarmee duidelijk aan kwaliteit ingeboet. In de veldcompetitie speelt VIKO tweede klasse en staat daar halverwege nog puntloos onderaan.

Avanti had deze zaterdag de van een schorsing teruggekeerde David Post weer in de gelederen en Kirsten Post was ook weer van de partij na haar enkelblessure. Alles wees er op dat Avanti een grote overwinning kon gaan halen. Het grootste gevaar schuilt dan in onderschatting, maar daar was deze zaterdag geen sprake van. De ploeg van Steven Mijnsbergen begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Via aanvallen in hoog tempo werd VIKO direct het vuur na aan de schenen gelegd. Het scoringspercentage van Avanti was hoog en na nog geen tien minuten stond er al een 5-0 voorsprong op het scorebord. Met de rust was de voorsprong uitgebreid naar 11-3.

Na de rust had Avanti een fase last van gebrek aan concentratie en bleef het verschil op acht doelpunten hangen. Avanti kreeg in deze wedstrijd een ongekend groot aantal kansen en drukte het duidelijke overwicht aan het slot van de wedstrijd ook uit in doelpunten. Het laatste kwartier van de wedstrijd ging de turbo aan en liep Avanti uit naar een monsterscore. Het was Colin van der Zanden die met het mooiste doelpunt van de avond de eindstand op 20-6 bracht.

Doelpunten: Ronald Struijk (5), Colin van der Zanden (5), Dé Post (4), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2), Kitty van der Ende en David Post.

Aanstaande zaterdag speelt Avanti om 20.00 uur in sporthal De Viergang tegen kampioenskandidaat ONDO uit ‘s Gravenzande. De wedstrijd tegen ONDO zal de eerste serieuze krachtmeting worden voor Avanti. De toegang is gratis.