Voetbaloverzicht Pijnacker-Nootdorp

Sport 78 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Oliveo kwam tegen Velo na 14 minuten op een 0-1 achterstand. De gevaarlijke Dave Buytelaar kreeg van de linkerflank de bal op een presenteerblaadje en schoot vervolgens raak.

Halverwege de eerste heft vuurde Memet Guzelmansur van grote afstand uit een vrije trap op het Oliveo-doel af. Keeper Paul Reeuwijk was echter paraat en wist de kanonskogel onschadelijk te maken. Gedurende de eerste helft speelde Velo wat verzorgder dan Oliveo en ging dan ook met de 0-1 voorsprong naar de thee.

Na de hervatting kwam Oliveo veel feller voor de dag. Het won veel duels en de gelijkmaker hing in de lucht. Na een schot van dichtbij van de voet van Tim van Rheenen werd de bal, met wat geluk, uit het Velo-doel gehouden, terwijl een kopbal van de lange nummer tien van Oliveo in de grijpgrage handen van de Wateringse doelman terecht kwam. Trainer Edgar Kunz bracht nog drie wissels in, maar het mocht niet baten. Oliveo nam verdedigend steeds meer risico’s, waardoor Velo wat countermogelijkheden kreeg. Ook die bleven echter zonder gevolgen.

RKDEO heeft bij Scheveningen een zwaar bevochten 1-2 overwinning geboekt en gaat als koploper het nieuwe jaar in. De beginfase was voor DEO maar Scheveningen kwam door Den Dulk op voorsprong. Keeperstrainer Maikel van der Kooy verving verassenderwijs de geschorste Dennis Hendriks onder de lat. Hij raakte zodanig geblesseerd dat hij zich in de rust moest laten vervangen door Dennis Sliedrecht, keeper van het A-elftal. Eerder al had Jeroen van de Sande (duizelig) afgehaakt, hij werd vervangen door Roy van Schie.

De rust ging overigens met een 1-1 stand in omdat een vrije trap van Eric Mooijman van richting werd veranderd en doel trof. Na de hervatting ging DEO op zoek naar de overwinning, maar de betere (counter)kansen waren voor de rode lantaarndragers.

Kort voor tijd sleepte de Nootdorpse formatie toch nog de overwinning binnen. Op aangeven van invaller Roeland Fonkert knalde Mooijman, vanaf een meter of vijftien, de bal loeihard achter doelman Van Eck, wat uiteraard een Nootdorps feestje opleverde.