Handbaljunioren Oliveo kampioen

Sport 37 keer gelezen

Pijnacker - De junioren van Oliveo Handbal vertrokken zondag 4 mei na een geslaagde tentavond veel te vroeg naar Schiedam voor de kampioenswedstrijd tegen Ventura 1. Met nog twee wedstrijden op het programma zou het een knappe prestatie zijn om zo vroeg al zeker te zijn van het kampioenschap.

Na een kop koffie en een beetje te zijn bijgekomen in het lekkere weer, werd er met de warming-up begonnen. Coach Roel de Jong hamerde er in het praatje op dat Ventura een altijd lastig te nemen horde is en dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting. Vanaf de eerste minuut werd er goed gewerkt en vooral makkelijk gescoord. Opvallend hierbij was het scorend vermogen van Kevin die samen met Dennis de meeste doelpunten voor zijn rekening nam. Het viel de ploeg na een 15-21 ruststand alleen te verwijten dat er te veel tegendoelpunten vielen en dat er een beetje te mak werd verdedigd.

In de tweede helft liep het team niet verder uit; de marge werd gehandhaafd. Ventura kwam nog wel enkele keren goed terug, maar uiteindelijk werd de sportief gespeelde wedstrijd met 27-33 gewonnen door Oliveo. Het kampioenschap was daarmee een feit. Na afloop werden de kampioenen door alle ouders, fans en de meegereisde bestuursleden gefeliciteerd. In de thuishaven was er nog taart en een kratje van de collega's van Heren 1 en 2. Voor de jarige Dennis was het dubbel feest en dat ging 's middags bij hem thuis dan ook nog even door. In de plaatselijke kroeg werd daarna gezamenlijk genoten van een heerlijk etentje.

Een aantal teamleden vierde het derde kampioenschap op rij in de hoogste categorie. Een prima prestatie! Er moeten nog wat wedstrijden gespeeld worden, maar deze dag was een goede afsluiting van het seizoen.

Heren A1 heeft door dit kampioenschap bewezen dat het op het hoogste niveau mee kan. In de zaal speelde het team al in de jeugddivisie. Op het veld lieten de jongens nu aan iedereen zien dat ze daar ook thuis horen. Volgend seizoen zal dit anders zijn, omdat een aantal spelers de overstap naar de senioren maken en het team dus drastisch veranderd wordt.

Heren 1 zonder wissels

Heren 1 verloor zondag nipt de wedstrijd tegen Hercules uit Rijswijk, een lastige tegenstander gezien de stand in de competitie, omdat aanvoerder Roel zijn junioren bij het kampioenschap moest assisteren en de nodige wissels uit HA1 dit keer ontbraken. In de beginfase kon Oliveo een voorsprong nemen, vooral door enkele break outs die door Hercules niet goed werden ingeschat. Omdat de verdediging nog niet helemaal scherp stond, kon de voorsprong echter niet behouden blijven. Afspeelfouten in de aanval werden door Hercules afgestraft. Keeper Bert Heemskerk speelde een zeer goede wedstrijd, wat ervoor zorgde dat het verschil niet al te groot werd. Met een eindstand van 35-31 in het voordeel van Hercules, werden deze punten dus niet meegenomen naar Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant