ADO en Peter Hofstede uit elkaar

Sport 28 keer gelezen

In goed overleg hebben ADO Den Haag en Peter Hofstede besloten per direct uit elkaar te gaan. De technisch manager kan zich niet vinden in de nieuwe structuur, waarbij de hoofdtrainer de verantwoordelijkheid krijgt over het technisch beleid.

Peter Hofstede: “Ik betreur dat ik, omdat er wordt gekozen voor een andere structuur, afscheid moet nemen van deze mooie club. Het is spijtig dat ik het beleid van dit seizoen geen vervolg kan geven. Met de doorstroom van een groot aantal regionale talenten vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal ben ik ervan overtuigd dat de basis is gelegd voor een gezonde sportieve toekomst.”

Harm de Boer (algemeen directeur a.i.): “Dat wij uit elkaar gaan heeft niets te maken met het functioneren van Peter Hofstede. Voor de toekomst is echter gekozen voor een structuur zonder technisch manager. Peter Hofstede heeft in een voor onze club bijzonder moeilijke periode uitstekend werk verricht. Hier kunnen wij de komende jaren op voortborduren.”

Hofstede trad op 1 november 2005 in dienst bij ADO Den Haag als scout en vervulde later de functie van hoofdscout. Sinds 1 januari 2007 was hij actief als technisch manager. Peter Hofstede speelde in totaal veertien seizoenen betaald voetbal, waarvan de laatste drie voor ADO Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant