Kampioenschap voor RKDEO

Sport 89 keer gelezen

In een uitermate spannende wedstrijd is RKDEO bij Duindorp SV tot een 1-1 gelijkspel gekomen. Deze uitslag was genoeg voor de Nootdorpse formatie om het kampioenschap binnen te halen. Het blijft in de eindrangschikking Den Hoorn een punt voor.

Het doelpunt van DEO werd in de tweede helft gescoord door Michael Rolvink na goed werk van invaller JP Pex. In de slotfase scoorde Andrew Zuurmond nog een tegendoelpunt en werd het nog behoorlijk spannend.

Scheidsrechter Miltenburg kende bijna acht minuten extra speeltijd toe, maar daarna kon dan op het veld het kampioensfeest beginnen. Natuurlijk waren er rood-witte bloemen, maar ook aanvoerder Boelhouwer kwam met een mooie bos bloemen de proppen. De terugtocht naar Nootdorp werd in gepaste vrolijkheid volbracht, waarna er nog een mooie rondtocht op de “platte kar” vanaf Craeyenburch door het dorp volgde.

Voor Oliveo was het een minder prettige voetbalmiddag. Het verloor bij Den Hoorn met 2-1. Oliveo kwam, door een doelpunt van Leroy Verstegen wel op voorsprong, maar kon het toch niet bolwerken tegen het op de tweede plaats geëindigde Den Hoorn. In de tachtigste minuut maakte Den Hoorn gelijk en in de slotfase pakte het ook nog de winst (2-1).

Door deze nederlaag moet Oliveo nu aan de bak in een nacompetitie. In deze promotiedegradatiestrijd moet Oliveo het derdeklasserschap zien te behouden.