Dubbel verlies Avanti

Sport 59 keer gelezen

Pijnacker - Avanti heeft afgelopen zaterdag in dubbel opzicht verloren. De wedstrijd tegen VEO ging met 14-17 verloren en daar bovenop liepen Ronald Struijk en David Post tegen een gele kaart aan en zij zijn nu beiden geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.

Avanti begon scherp aan de wedstrijd en binnen vier minuten had de eerste aanval al tweemaal van afstand gescoord via Mathijs Kranenburg en Fenna Teunissen. VEO kwam echter weer langszij en tot aan de 5-5 zou het scoreverloop gelijk opgaan. Avanti scoorde vooral velddoelpunten en VEO kwam tot dat moment alleen tot scoren uit standaardsituaties. De met scherp schietende Ronald Struijk bracht Avanti weer op een twee doelpuntenmarge (7-5), gevolgd door de 8-5 van Mathijs Kranenburg. VEO kwam beter in de wedstrijd en ging nu ook velddoelpunten maken en dat had tot gevolg van de 8-5 achterstand werd omgezet in een 8-9 voorsprong. Dankzij Mathijs Kranenburg ging Avanti met een 9-9 stand de rust in.

Na de rust scoorde VEO als eerste gevolgd door een afstandsschot van Ronald Struijk. De fase die volgde was zeer tumultueus. Avanti verspeelde een aantal malen de bal waaruit VEO wist te scoren en Avanti liet zich uit zijn concentratie halen door een aantal beslissingen van de scheidsrechter. In deze fase liep Ronald Struijk tegen een gele kaart aan vanwege het wegtrappen van de bal en nog geen minuut later kreeg ook David Post een gele kaart voor het te vroeg inlopen bij een strafworp. Omdat beide heren nog een gele kaart hadden staan zijn zij geschorst voor de eerstkomende wedstrijd. VEO maakte ten volle gebruik van de geboden kansen en liep uit naar een 10-14 voorsprong. Avanti kwam nog terug tot 13-14 via Fenna Teunissen (2x afstand) en Ronald Struijk, maar VEO liep direct weer weg naar 13-17. De eindstand werd 14-17 na een schot van afstand van Laura van Leersum.

Doelpunten: Ronald Struijk (5), Mathijs Kranenburg (4), Fenna Teunissen (3), Laura van Leersum en Dé Post.