Ruime overwinning Avanti

Sport 205 keer gelezen

Maassluis - In Maassluis behaalde Avanti een ruime overwinning op de plaatselijke korfbalvereniging. Na een 4-6 voorsprong bij rust werd een betere tweede helft gespeeld en stapte de ploeg van Steven Mijnsbergen met een 10-15 overwinning van het veld.

De eerste helft was het een rommelige wedstrijd om te zien. Veel fysieke duels en overtredingen, veel geren en een scheidsrechter die meer met de randzaken bezig was dan met het volgen van het spel. Avanti kwam goed uit de startblokken, binnen 30 seconden had Fenna Teunissen van afstand al de korf gevonden. Maassluis zat in deze fase fel op de bal (en de tegenstander) en de aanval van Avanti had tijd nodig om elkaar te vinden. Het scoreverloop ging gelijk op en pas vlak voor rust lukte het Avanti om een twee punten voorsprong te pakken.

Het was Laura van Leersum, spelend voor de geblesseerde Kirsten Post, die een belangrijk aandeel in de score had met twee schoten van afstand en een verdiende strafworp. De ploeg van Steven Mijnsbergen zocht met een 4-6 voorsprong de kleedkamers op.

Avanti speelde na de rust een stuk uitgekookter en Maassluis kwam er niet meer aan te pas. Onder aanvoering van een uitblinkende David Post werd Maassluis gedurende de tweede helft op een onoverbrugbare 6-13 achterstand gezet. De wedstrijd was gespeeld en Avanti stapte uiteindelijk met een 10-15 overwinning van het veld. Avanti had de tweede helft beter het spel van Maassluis gelezen en daar goed op ingespeeld. Trainer-coach Steven Mijnsbergen was na afloop tevreden over het in de tweede helft vertoonde spel van zijn ploeg en ziet zijn team elke week beter spelen. Maassluis was deze avond eigenlijk alleen maar gevaarlijk via aanvoerder Marvin Soekra en dat is te weinig om voldoende weerstand te kunnen bieden op het niveau van de eerste klasse.

Doelpunten: Dé Post (4), Mathijs Kranenburg (3), Laura van Leersum i(3), Fenna Teunissen (2), Jiska de Boer, David Post en Ronald Struijk.

Avanti speelt zaterdag 8 december weer een thuiswedstrijd in sporthal De Viergang in Pijnacker. Om 19.35 uur speelt de ploeg van Steven Mijnsbergen tegen Kinderdijk. De toegang is gratis.