Avanti wint in eigen huis

Sport 410 keer gelezen

Pijnacker – Onder het toeziende oog van bijna 400 toeschouwers heeft Avanti de eerste officiële wedstrijd in sporthal De Viergang met 14-11 gewonnen. Tegenstander KOAG domineerde aanvankelijk het scoreverloop, maar vlak voor de rust had Avanti de eerste voorsprong te pakken (8-7). Dankzij een sterk tweede aanvalsvak werd in de tweede helft de overwinning veilig gesteld.

Avanti begon niet best aan de wedstrijd. Het was KOAG dat de wedstrijd domineerde en na tien minuten brutaal een 1-5 voorsprong had genomen. De eerste aanval van Avanti zat deze avond niet goed in de wedstrijd en nadat ze twee keer voor de korf hadden gestaan hadden ze nog steeds niet gescoord. Het was de tweede aanval die het verschil maakte en een aantal keer het volle rendement uit de aanvallen haalde. Fenna Teunissen bracht Avanti via twee schoten van afstand binnen de minuut weer terug in de wedstrijd. Het vertrouwen en de concentratie kwamen weer terug bij de ploeg van Steven Mijnsbergen en nog voor de rust waren de rollen omgedraaid. Avanti zocht met een 8-7 voorsprong de kleedkamers op.

Direct na de rust bracht Jiska de Boer met een doorloop de stand op 9-7 en leek het er even op dat Avanti weg zou gaan lopen. Maar het niet lopen van de eerste aanval maakte dat KOAG in de wedstrijd kon blijven. Tien minuten na de rust was het weer gelijk. Nadat Mathijs Kranenburg via een vrije bal en een afstandsschot weer voor een twee doelpunten marge had gezorgd (11-9), bracht coach Steven Mijnsbergen Laura van Leersum in de ploeg om de eerste aanval weer aan de praat te krijgen. KOAG scoorde uit een vrije bal de 11-10 en liet vervolgens een unieke kans vanaf 2.5m onbenut. Het was invalster Laura van Leersum die acht minuten voor het einde met een schot van afstand voor de 12-10 zorgde. Toen vervolgens Fenna Teunissen en David Post ook nog van afstand scoorden, was de wedstrijd gespeeld. De 14-11 van KOAG in de laatste minuut was voor de statistieken. Eindstand 14-11.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (5), Fenna Teunissen (3), Dé Post (2), Jiska de Boer, Laura van Leersum, David Post en Ronald Struijk.