Heren Oliveo verliezen bij E.H.C.

Sport 53 keer gelezen

Pijnacker - De heren van Oliveo Handbal speelden de laatste veldwedstrijd van het eerste deel van het zomerseizoen in Leidschendam bij E.H.C. Deze ploeg stond na vijf wedstrijden nog ongeslagen aan kop en dus was de taak voor Oliveo om hier iets aan te doen.

In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide teams nog aftasten. De opdracht was om hoog tempo te spelen en om de hoekspelers van E.H.C. uit te dekken. Dit had als gevolg dat het bij de tegenstander voornamelijk op individuele klasse van de opbouwers aan moest komen. Er stond een erg sterke speler op de linkeropbouw van E.H.C. en hij zorgde voor de meeste dreiging. Oliveo liep in de eerste helft achter de feiten aan, telkens werd er een kleine voorsprong door E.H.C. genomen en die moest Oliveo dan weer recht proberen te zetten. Dit resulteerde in een ruststand van 13-12 in het voordeel van de thuisspelende ploeg.

Na rust zette E.H.C. aan maar kon Oliveo menig aanval pareren, onder andere door goed keeperswerk van Bert Heemskerk. Hij nam na twee weken afwezigheid vanwege ziekte zijn plek onder de lat weer in. In de laatste tien minuten wist E.H.C. door enkele persoonlijke fouten aan de kant van Oliveo de voorsprong te vergroten. Met een eindstand van 30-26 bleven de punten in Leidschendam. Een tegenvaller voor Oliveo omdat het zeker een punt verdiend had.