Avanti C1 2e op NK

Sport 289 keer gelezen

Pijnacker - Avanti C1 is op de tweede plaats geëindigd bij de Nederlandse Kampioensschappen voor de C-jeugd. In de finale moest Avanti haar meerdere erkennen in Dalto. De ploeg uit Driebergen was met 13-8 een maatje te groot.

Alle finales van alle leeftijdscategorieën werden afgelopen zaterdag verspeeld op het terrein van OZC in Rotterdam. Naast de landelijk bekende verenigingen als KVS, PKC, Fortuna, DOS’46 en Dalto stond nu ook Avanti uit Pijnacker op het veld. Avanti was voor het eerst vertegenwoordigd bij deze Nederlandse kampioensschappen en een groot deel van de vereniging was dan ook massaal naar Rotterdam vertrokken met bus en auto om het C1 te ondersteunen.

De eerste helft kon Avanti nog bijblijven tot een ruststand van 3-3 en na de rust zelfs een 4-3 voorsprong nemen, maar daarna besliste Dalto in zeven minuten de wedstrijd. Eindstand 8-13. Voor Avanti is deze tweede plaats een uniek knappe prestatie!

Doelpunten: Arie Vingerling (4), Jordi van Zuidam (2), Vincent van Beek en Sophie Donkervoort .