Logo telstar-online.nl

Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden

  •   keer gelezen   Sport

Nootdorp/Regio - ADO Den Haag geeft woensdag 23 mei aanstaande het startsein voor het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden. In samenwerking met een tiental gerenommeerde amateurclubs uit de regio Haaglanden tracht ADO Den Haag het jeugdvoetbal - de levensader van elke vereniging - een kwaliteitsimpuls te geven.

Blauw Zwart (Wassenaar), DHC (Delft), DoCoS (Leiden), DSO (Zoetermeer), Haaglandia (Den Haag), Laakkwartier (Den Haag), Quick (Den Haag), RKAVV (Leidschendam), RKDEO (Nootdorp) en Wilhelmus (Den Haag) tekenen in dit kader een intentieverklaring, waarmee zij de status van officieel netwerkpartner van ADO Den Haag verkrijgen. De criteria voor deelname aan het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden zijn de plaats van de jeugdopleiding binnen de betreffende vereniging, het aantal jeugdleden, de accommodatie en de geografische ligging van de club. Naar verwachting worden in een later stadium meer verenigingen aan het netwerk toegevoegd.

Met de oprichting van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden beoogt ADO Den Haag uiting te geven aan haar sportieve en sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid in de regio Haaglanden. Deze vorm van samenwerking met amateurverenigingen bundelt en deelt de aanwezige kennis van zowel ADO Den Haag als de netwerkpartners en heeft betrekking op talent-, kader- en voetbalontwikkeling. Thematrainingen en -avonden op locatie, kennisdeling met trainers van de ADO Den Haag Jeugdopleiding op voetbaltechnisch en randvoorwaardelijk gebied en oefenwedstrijden tegen jeugdteams van ADO Den Haag behoren voor de netwerkpartners tot de mogelijkheden.

Meer berichten