Logo telstar-online.nl

Opening Richard Krajicek Playground

  •   keer gelezen   Sport

Delft / Nootdorp - Op 25 mei wordt de Richard Krajicek Playground Brasserskade geopend. Deze Playground is onderdeel van het Buurt Onderwijs Sport (BOS)-project Vrijenban. De opening zal verricht worden door wethouder Rensen van de gemeente Delft, Richard Krajicek en de heer Den Ouden, directeur van Vestia.

De Playground Brasserskade vormt de basis voor het BOS project Vrjienban. BOS staat voor de samenwerking tussen organisaties op de gebieden Buurt, Onderwijs en Sport, waarbij sport wordt ingezet om maatschappelijke doelstellingen te realiseren.

Vrijdag 25 mei wordt om 15.30 uur de Richard Krajicek Playground Brasserskade geopend. De opening zal plaatsvinden in de naastgelegen speeltuin Brasserskade (Kingstonstraat). Voor de Richard Krajicek Foundation is dit een jubileum. Het is de 25ste playground die met steun van de Foundation is aangelegd en in gebruik wordt genomen. Richard Krajicek verricht samen met de andere investeerders woningcorporatie Vestia (de heer G. den Ouden) en de gemeente Delft (wethouder Rensen) de openingshandeling.

Na de opening kan de multifunctionele playground gebruikt worden door de kinderen, tieners en jongeren uit de buurt. Natuurlijk is de playground ook geschikt en bedoeld voor de andere buurtbewoners die sportief in de buurt in actie willen komen.

In het kader van dit BOS-project wordt een BOS-coördinator aangesteld. Deze coördinator biedt zelf sportactiviteiten aan, maar begeleidt ook stagiaires van het Mondriaan College (Sport & Bewegen). Hij ondersteunt en stimuleert ook Delftse sportverenigingen bij het verzorgen van een sportaanbod op de playground. Dit laatste is vooral bedoeld om de brug vanuit de buurtsport naar de reguliere sport te slaan.

Meer berichten