Logo telstar-online.nl
Links Edwin Segers en rechts Fred Lagerwaard
Links Edwin Segers en rechts Fred Lagerwaard

Folatreteam wint Oranjetoernooi

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Edwin Segers en Fred Lagerwaard hebben door winst in de finale op een Belgisch doublet het Oranjetoernooi 2007 op hun naam gezet.

Het oranjetoernooi startte om 10.30 uur onder prachtige weersomstandigheden met 50 doubletten (twee tegen twee). Het uitstekende weer zorgde voor een vol terras en een ontspannen sfeer. Op de jeu de boules baan werden echter stevige partijen gespeeld.

Het toernooi was mede door teams uit Belgie (de Belgische equipes gaan er meestal met de prijzen vandoor) en uit andere delen van het land redelijk sterk bezet. Na twee voorronde wedstrijden, kon er worden ingedeeld in de diverse toernooien. Edwin Segers en Fred Lagerwaard bereikten met tactisch en technisch sterk spel de finale in het hoofdtoernooi en moesten het opnemen tegen het Belgische doublet van George de Witte en John Schooneberg van Bernardus uit Antwerpen.

Het goede spel werd ook in de finale voortgezet. In een zinderende finale hebben de vele toeschouwers kunnen genieten van hoogstaand petanque. De de jonge Edwin Segers (18, die zijn gehele jeugdopleiding bij C. de P. Folatre heeft doorlopen) en Fred Lagerwaard zorgde voor een verrassing. Met uitstekend plaatsen en schieten werd het Belgische duo met 13-5 aan de kant gezet, wat een geweldige prestatie is.

Meer berichten