Afbeelding

Genieten van wielrennen

Sport 29 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - "De Tour de France, de tijd van m'n leven", werd de afgelopen weken veelvuldig door zanger Dries Roelvink gezongen. Sportliefhebbers hebben met de afgelopen Tour de France volop kunnen genieten. Eindelijk was er sinds 2005 weer eens een Nederlandse etappewinnaar: Lars Boom. In 2007 won de nu 28-jarige klasbak overigens z'n eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden in Pijnacker-Nootdorp!

Komende weken is er de mogelijkheid om het wielrennen van dichtbij te zien en op vijf evenementen in de regio willen we graag de aandacht vestigen: donderdag 31 juli: Ronde van Wateringen. Een dagvol programma met om 18.45 uur de profs met onder andere Lars Boom, Laurens ten Dam, Niki Terpstra, Bram Tankink en Dylan van Baarle. Laatstgenoemde heeft Pijnackerse roots en is onlangs door Telstar TV geïnterviewd. De Ronde van Wateringen heeft gratis toegang en dat is vrijwel uniek in een profronde!

Donderdag 7 augustus wordt de enige echte Ronde van Nootdorp gehouden en zaterdag 16 augustus de Ronde van Pijnacker. Een bijzonderheid in zowel in Nootdorp als in Pijnacker: koppeltijdritten. Na de afgelopen twee jaar een ploegtijdrit voor bedrijven te hebben verreden, organiseren dit jaar de wielerronde van Nootdorp (do. 7 augustus) en Pijnacker (za. 16 augustus) een bedrijvenkoppeltijdrit. Er wordt in teams van twee gestreden om de dagzege in beide ronden en een algemeen klassement in drie verschillende categorieën. In de A klasse starten de zogeheten ‘beroepstrimmers’, in de B klasse de burgers en in de C klasse de dames.

Zaterdag 9 augustus: Ronde van Berkel en Rodenrijs. Speciale vermelding dient te krijgen dat de juniorenkoers in het verleden vaak gewonnen is door later bekend geworden renners zoals Sebastiaan Langeveld, Stefan van Dijk en Dylan van Baarle.

Zondag 24 augustus: Ronde van Delft. Zowel start als finish van deze ronde vindt plaats in het oude historische centrum met vele bochten.

Het is bekend dat Nederland veel goede wielrenners heeft voortgebracht en nog steeds doet. Met name Noord-Brabant en het Westland hebben een enorme geschiedenis. In onze gemeente is er ook iets om wielertrots op te zijn; zo is Jan Janssen in Nootdorp geboren (winnaar Tour de France 1968) en Theo Hogervorst in de Oude Leede (deelnemer Olympische Spelen 1980).

Uit de krant