Logo telstar-online.nl
Mike van Duinen.
Mike van Duinen.

Vier spannende weken voor Mike

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Het lijkt er op dat de 21-jarige Mike van Duinen uit Pijnacker vooralsnog bij ADO blijft. Maar de transferperiode is nog gaande tot en met 1 september. En spitsen zijn gewild.

Tot op heden hebben FC Utrecht, AZ, Eintracht Braunsweig en FC Kopenhagen concreet belangstelling getoond. Ook enkele Engelse clubs 'volgen' hem. Blijkbaar verwacht de directie van ADO dat de marktwaarde van Van Duinen nog flink gaat stijgen, want voor het niet al te rijke ADO is het toch merkwaardig dat ze het bod van 1,5 miljoen uit Denemarken niet geaccepteerd hebben.

Voor Van Duinen is het een buitenkans om sportief op het hoogste niveau te acteren, want FC Kopenhagen gaat Champions League spelen! Bij een transfer krijgen de amateurclubs van de speler ook een vergoeding. Gunstig voor Oliveo. De amateurclub krijgt volgens de FIFA-norm 5 procent van de transfersom. Jammer tot op heden dat ADO het bod geweigerd heeft van FC Kopenhagen, want 5 procent van 1,5 miljoen is immers 75.000 euro. Dus ook voor Oliveo zijn het vier spannende weken.

Misschien dat Van Duinen ook hoopt mee te mogen naar het WK in Brazilië volgende zomer. Bondscoach Van Gaal geeft jonge talenten immers een kans in Oranje, zie onder andere Van Duinen's voormalige ploeggenoot Jens Toornstra, nu bij FC Utrecht. Van Duinen weet dat hij dan beter niet kan belanden op de bank bij een club in het buitenland. TelstarTV sprak in 2011 uitgebreid met de lokale voetballer.

Meer berichten