Geen nederlagen op zaterdag
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Geen nederlagen op zaterdag

  •   50 keer gelezen   Sport
Stompwijk’92 moest er hard voor werken, zoals Joris Disseldorp onder toeziend oog van trainer Ron de Roode (e.a.) hier doet (foto: Alexander Wagener).
Stompwijk’92 moest er hard voor werken, zoals Joris Disseldorp onder toeziend oog van trainer Ron de Roode (e.a.) hier doet (foto: Alexander Wagener).

Leidschendam-Voorburg - De plaatselijke voetbalclubs leden zaterdag geen nederlagen. Op zondag wist alleen Stompwijk '92 de winst te pakken.

Forum Sport-BVCB 3-0 (1-0)
Doelpuntenmakers: Cees Konings, Matthijs Seilberger & Steve Kenepa.

“De ploeg heeft precies uitgevoerd wat we als technische staf van ze vroegen; strijd leveren, duels winnen en over de zijkanten gevaarlijk worden en de ruimte zoeken”, zegt Forum Sport-trainer Andre Lourens. “Toen BVCB na rust één op één ging voetballen hebben we het acht minuten lastig gehad.” Lourens was blij met de terugkeer van Robbert de Groot.

“De wissel van een aanvaller voor een middenvelder was een tactische om een loper op hun loper te zetten. Robbert kan dat als geen ander.” Smaakmaker Steve Kenepa begon op de bank. Lourens: “Hij had alleen maandagavond getraind. Steve denkt dan niet aan zichzelf. Dat we een speler als hij op de bank kunnen zetten, zegt ook iets over de sterkte van deze spelersgroep.”

Semper Altius-SEV 1-2 (0-0)
Matchwinner: Michael Nolet (0-1 & 1-2).

“Inderdaad was het een close finish. Een benutte penalty besliste het duel een kwartier voor tijd”, zegt SEV-trainer Frank Dobbe. “Onze Rijswijkse gastheren waren fysiek sterk, hadden lengte en leverden strijd, maar wij bleven heel geduldig voetballen en hebben getracht te blijven voetballen. Dat is redelijk gelukt. Michael Nolet toonde zijn individuele klasse.”

Dobbe is heel blij met de overwinning. “Bij 1-1 was het hinken op twee gedachten; houden we dit vast of gaan we door. De groep heeft daar zelf antwoord opgegeven. Wij moesten winnen om koploper DWO te blijven volgen. Dat is gelukt. Zaterdag gaan we teambuilden.”

VUC-Wilhelmus (za.) 4-4 (2-2)
Doelpuntenmakers: Michael Sanderson (1-1), Mario Aguilar (2-2, 2-3 & 3-4).


“Iedere week hebben we meer blessure- en ziektegevallen. Dat heb ik werkelijk nog nooit eerder meegemaakt. Zaterdagochtend belde ook nog eens onze keeper Michal Valent zich met griep af”, zegt expat-voorzitter Phil Loughton van Wilhelmus. Voormalig jeugdkeeper Pete Dawson, leraar lichamelijke opvoeding op de British School in The Netherlands, werd door trainer-coach Graham Renshaw op doel gezet.

Loughton: “Pete verrichtte gedurende de wedstrijd enkele prachtige reddingen.” Een vierde doelpunt van topschutter Mario Aguilar werd afgekeurd. De Spaanse speler is nauwelijks een maand lid van de club. In zijn thuisland deed hij op vrij hoog niveau aan zaalvoetbal. Loughton was lyrisch over zijn ploeg. “Old and wise coach Graham is dat ook. De 100% commitment dat zijn ploeg week in week uit in welke samenstelling dan ook laat zien is prachtig. Elliot Yeatman liep een marathon, Mario was super en de 17 jarige centrale verdediger Youri Wagter voorkwam een paar keer bijna zekere doelpunten. Ook super natuurlijk!”

Wagter is eigenlijk nog A-junior, stopte aanvankelijk dit seizoen uit onvrede bij de club waar hij zijn hele jeugd speelde, maar vond het plezier terug bij de expats. Hij begon in Wilhelmus 3, dat eigenlijk het tweede selectie-elftal is. Het voormalige A3 is Wilhelmus 2. Om het eerste elftal te helpen traint het elftal sinds kort één keer per week met de expats mee. Wellicht dat Renshaw binnenkort een beroep op hen doet.

RKAVV-Zwaluwen(vrouwen) 1-0 (0-0)
Matchwinner: Mandy Martens (80e minuut!).

“Irene Timmers keepte zeker de helft van de wedstrijd met pijn”, zegt elftalleider Wim van der Mije. “Vlak voor rust kreeg ze in een duel een tik. Het zag er niet goed uit. Maar de tweede helft heeft ze haar doel met verve verdedigd. Voor Zwaluwen was ze wederom een hindernis van formaat.” Mandy Martens beloonde het geduld van RKAVV met het enige doelpunt.

Van der Mije: “De tweede helft zetten we meer druk, maar moesten we lang op de 1-0 wachten; een verkeerd verwerkte de bal kwam voor haar voeten. Ze knalde niet direct op doel maar nam de bal onder controle en tikte de bal beheerst in het doel. Geweldig!” Voor trainer Salman Khwahala was het loon naar werken. “Omdat de vrouwen eigenlijk de voorbereiding ‘gemist’ hebben, is de afgelopen weken intensief getraind. Dat wreekt zich nu door wat kwaaltjes en blessures. Zaterdag is een rustdag. Dan nemen we gas terug. Volgende week Brielle uit moeten we weer vol aan de bak.”

De komende twee wedstrijden wil Khwahala 4 punten pakken. “Dan staan we er voor de winterstop goed voor. Dat verdient deze spelersgroep. Als je ook je mindere wedstrijden wint dan draai je mee.” Ook Van der Mije is tevreden. “Er is een stijgende lijn te bespeuren, die af en toe hapert maar wel de rode draad blijft. En ik ben trots dat ik bij een spelersgroep vrouwen mag zijn die als geheel voetballend groeit, maar in de basis keigezellig blijft.”
 
Quick-RKAVV 3-0 (3-0)
Door dit resultaat is RKAVV nu gezakt naar de 12e plaats in de zondag hoofdklasse A.

Wilhelmus-Concordia (zo.) 0-4 (0-3)
“In tien jaar voorzitterschap heb ik nog nooit zo’n slechte seizoenstart meegemaakt”, zegt Wilhelmus voorzitter Frank Nihof, die met zijn bestuur niet van plan is trainer Stefan Luijckx weg te sturen. “Dat is totaal niet bij ons opgekomen. Het is een kwestie van gebrek aan zelfvertrouwen. We spelen heus niet slecht en ons tweede elftal staat ruim bovenaan. Daar zit het probleem. Vorig seizoen kon de trainer kiezen uit hooguit 14 man; nu uit wel 20. Stefan is zoekende naar de ideale elf.”

De trainer zelf kijkt daar anders tegenaan. “Vorige week pakten we met dezelfde elf een punt bij VUC, waar we er drie verdiend hadden. Alleen Brady Koot debuteerde voor de aan zijn lies geblesseerde Danny van der Vaart. Brady en invaller Callum Kooistra, die vorig seizoen nog bij Wilhelmus op zaterdag voetbalde, debuteerden naar behoren."

"Wij hebben Concordia zelf in het zadel geholpen door drie individuele fouten binnen 20 minuten. Na de 0-1 gingen de koppies naar beneden hangen. Gelukkig hebben we nu twee duels om de kater weg te spoelen. Wippolder uit voor de HaaglandenVoetbal Beker (gisteren, red.) en zondag tegen De Ster. Ik heb als speler en als trainer nog nooit degradatievoetbal gespeeld. En dat wil ik ook zo houden.”

Stompwijk’92-DHL 4-3 (2-0)
Doelpuntenmakers: Toby van Marwijk (1-0), Nick Ammerlaan (2-0), Enrico Geus (3-2) & Johan Nieuwland (90+. 4-3!).

“Ook wij dachten dat de 2-0 ruststand comfortabel was, maar door persoonlijke fouten, o.a. een eigen doelpunt van Bart van der Salm die de bal per ongeluk op zijn voet kreeg nadat keeper Dennis Pronk mistastte, werd het al snel 2-2. Ik zag de bui al hangen”, zegt elftalleider Johan van der Meer, die de uiteindelijke overwinning wel de ‘lekkerste’ vond.

“En dik verdiend, maar als Dennis bij 3-3 niet op schitterende wijze een bal uit de kruising had geplukt had, was het met ons gebeurd geweest. Echt je moet erbij geweest zijn om het te geloven. Alleen Enrico Geus haalde zijn niveau van voor de rust. Hij speelde heel goed. Invaller Johan Nieuwland, die even eerder een zelfde soort kans onbenut liet, werd pinchhitter. Heerlijk! Dit weekend zijn we eindelijk eens lekker vrij. Dat mag óók wel eens. Het is onze eerste vrije zondag.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>